Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
ANTİOKSİDAN BİLEŞİKLER KAYNAĞI OLARAK BINAHONG BİTKİSİ (Anredera cordifolia (TEN.) STEENIS)
2023
Dergi:  
Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Binahong (Anredera cordifolia (Ten.) Steenis), uzun zamandan beri popüler tıbbi ilaç endüstrisinde ve etnomedikal uygulamalarda çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Çeşitli alkaloidler, flavonoidler, saponinler, fenoller ve karakteristik antibakteriyel ve antioksidan etkilere sahip çok miktarda diğer ikincil metabolitleri içermektedir. Bu bileşikler aynı zamanda diyabet ve kusma gibi birçok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Bu nedenle Endonezya halkının yaşamında çok önemli bir yeri ve potansiyel rolü vardır. Bu çalışma, Endonezya'nın etnomedikal sağlık sisteminde kullanımı yüksek olan bitki hakkında önemli ve değerli bilgiler içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

An Introduction To Binahong (anredera Cordifolia (ten.) Steenis) As A Source Of Antioxidant Compounds
2023
Yazar:  
Özet:

Binahong (Anredera cordifolia (Ten.) Steenis), is a popular medicinal plant of Indonesia used in pharmaceutical industries and for treating various diseases in ethno medicinal practices for a long time. It contains several alkaloids, flavonoids saponins, phenols, and a large amount of other secondary metabolites that have characteristic antibacterial and antioxidant effects. These compounds are also used to treat many diseases like diabetes and vomiting etc. Therefore, it has a very important place and potential role in the life of the Indonesian people. This study provides important and valuable informations about the plant that has high utilization in the ethno medicinal care system of Indonesia.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Erciyes Tarım ve Hayvan Bilimleri Dergisi