Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Gofraj Sistemindeki Lastik Silindirin Soğutulması
2024
Dergi:  
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, gofraj makinesindeki kauçuk silindir için soğutma sistemiyle yüzey sıcaklık artışı azaltılarak kauçuk silindirin çalışma ömrünün uzatılması deneysel olarak incelenmiştir. Gofraj işlemi önemli miktarda ısı ürettiğinden dolayı zamanla kauçuk silindirin şekil değiştirmesine ve verimliliğinin azalmasına neden olmaktadır. Bu sorunu ele almak için bir soğutma sistemi tasarlanmış ve kauçuk silindiri içeriden soğutmak için bir chiller ünitesi ile deneyler yapılmıştır. Deneyler belirli bir desen yoğunluğu koşulları altında, 350 m/dak makine hızında gerçekleştirilmiştir. Soğutma işlemi uygulanmadan silindirin yüzey sıcaklığı ölçülmüş ve hasara uğrama süresi tespit edilmiştir. Soğutma işlemi uygulandığındaki yüzey sıcaklığı da ölçülerek farklar belirlenmiştir. Deney şartlarında kauçuk silindirin 46 °C yüzey sıcaklığında bozulmaya başladığı sonucu elde edilmiştir. Tasarlanan soğutma sistemiyle yüzey sıcaklığını hasar eşiğinden yaklaşık 5 °C daha düşük tutarak kauçuk silindirin işletme ömrünü uzatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cooling Of The Rubber Embossing Cylinder For Tissue Paper
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, the cooling system for the rubber roller in an embossing machine is experimentally examined to reduce the surface temperature increase and extend the working life of the rubber roller. The embossing process generates significant heat, leading to deformation and reduced efficiency of the rubber cylinder over time. In this study, experiments were conducted at a machine speed of 350 m/min, demonstrating that the rubber cylinder begins to deteriorate at a surface temperature of 46 °C under specified pattern density conditions. A cooling system was designed to address this issue, and experiments were conducted with a chiller unit to cool the rubber cylinder from within. The designed system maintained a surface temperature of approximately 5 °C lower than the damage threshold, thus prolonging the operational life of the rubber cylinder. However, operating the rubber cylinder at this temperature is a temporary solution, and further improvements are required for higher machine speeds or increased pattern densities. Future studies could explore the use of chillers with different temperature ranges and flow rates and redesign the experimental setup to enhance heat transfer efficiency. These accomplishments would contribute to the development of an optimized cooling solution for rubber cylinders, ensuring sustained performance under varying operational conditions in embossing machines.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 306
Atıf : 694
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Mühendislik Bilimleri Dergisi (GMBD)