Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Doğu Cephesinde Yeni Bir Şey Yok: Rusya-Ukrayna Savaşı Sonrası Avrupa’da Savaş Hazırlıkları
2023
Dergi:  
Güvenlik Stratejileri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede bazı Avrupa ülkelerinin artan güvenlik tehditleri sonrası toplumlarını olası bir savaş ve krize nasıl hazırladığı sorusuna cevap aranmıştır. Modern dönemle birlikte savaşların cephe gerisini de etkiler hale gelmesiyle siviller de savaşın birer parçası haline geldi. Buna mukabil devletler insanlarını savaşın yıkıcı etkileri karşısında hazırlıklı kılmak için çeşitli uygulamalar geliştirmiştir. Soğuk Savaş yıllarında birçok ülkede Topyekûn savunma adıyla yürütülen faaliyetler de bu anlayışın bir ürünüdür. Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından birçok ülkede rafa kaldırılan uygulamalar 2014 sonrasında ve özellikle Rusya-Ukrayna Savaşı’yla birlikte Avrupa toplumlarının savaş ve kriz karşısındaki hazırlıklarıyla tekrar gündeme getirmiştir. Çalışmada yapılan hazırlıkların devrimsel yenilikler taşımadığı iddiasından hareketle ülkelerin tehdit algısı, tarihsel hafıza ve geçmiş topyekûn savunma tecrübelerinin güncel uygulamaları şekillendirdiği sonucuna ulaşılmıştır. Makalenin son kısımda ise Türk toplumunun savaş ve krizler karşısındaki toplumsal hazırlığının kısa bir tarihçesi verilerek topyekûn savunma konsepti açısından değerlendirilmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

All Quiet On The Eastern Front: European Societies After The Russia-ukraine War
2023
Yazar:  
Özet:

This article seeks to answer the question of how some European countries prepare their societies for possible wars and crises in the wake of increasing security threats. In the modern era, civilians have also become a part of the war, since the wars have started to affect those behind the frontlines. In response to this, states developed various practices to prepare their people for the devastating effects of war. The activities carried out under the name of Total Defence in many countries during the Cold War years were a product of this understanding and preparations. The applications that were shelved in many countries after the collapse of the Soviet Union have been brought back to the agenda after 2014 especially with the Russian-Ukrainian War and with the preparations of European societies against war and crisis. Based on the claim that these preparations do not carry revolutionary innovations, this study concludes that the threat perception, historical memory, and past collective defence experiences of the countries shape the current practices. The last part of the article evaluates a brief history of the social preparedness of Turkish society in war and crises in terms of the concept of total defence.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Güvenlik Stratejileri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 321
Atıf : 1.698
2023 Impact/Etki : 0.434
Güvenlik Stratejileri Dergisi