Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 31
 İndirme 3
Sakin Şehirlerde Sürdürülebilirliğin Metaforik Açıdan Karşılaştırılması
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sakin şehirlerin sürdürülebilirliği ile yöreye has değerler arasındaki ilişkinin yerel halk tarafından anlaşılması ve benimsenmesi arasında pozitif yönlü bir ilişki vardır. Bu ilişki anlaşıldıkça sakin şehir hareketinin daha çok benimseneceği, benimsendikçe sakin şehirlerin sürdürülebilirliğinin daha da artacağı ileri sürülebilir. Bu kapsamda çalışmanın amacı Taraklı ve Yalvaç halkının sakin şehir anlayışına yönelik algısını sürdürülebilirliğin boyutları bağlamında metaforik açıdan ölçmektir. Ntel araştırma yöntemiyle yürütülen bu çalışamada durum araştırması yaklaşımı benimsenmiş olup amaçlı örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi tercih edilmiştir. Araştırma verileri yarı yapılandırılmış görüşme tekniğiyle 12 kişi üzerinden toplanmıştır. Araştırma bulgularına göre sakin şehir anlayışı konusunda Taraklı halkında kayda değer bir farkındalık oluştuğu buna karşın Yalvaç’ta bu anlayışın yeteri kadar yaygınlaştırılmadığı görülmüştür. Ayrıca sakin şehir anlayışıyla geleneksel el sanatlarının ve yerel ürünlerin değer kazanmaya başlandığı Taraklı’da sürdürülebilir yerel kalkınma, tüm boyutları açısından olumlu yönde seyretmektedir. Buna karşın Yalvaç’ta zorunlu olan ve yöre için önem arz eden sakin şehir kriterlerinin yeteri kadar yaygınlaştırılmadığı ve uygulanmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca Yalvaç’ta yöreye özgü değerlerin kaybolmaya yüz tuttuğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Sustainability comparison in peaceful cities
2020
Yazar:  
Özet:

There is a positive relationship between the relationship between the sustainability of quiet cities and local values between local people’s understanding and adoption. The more peaceful city movements will be adopted, and the more peaceful cities will be sustainable. The aim of the study in this scope is to measure the perception of the people of Taraklı and Yalvaç towards the peaceful city understanding in the context of the dimensions of sustainability from a metaphorical point of view. In this study conducted by the Ntel research method, the state research approach has been adopted and the easy-to-accessed state sample methods are preferred. The research data was collected by 12 people using a semi-configured interview technique. According to the findings of the research, there is a remarkable awareness in the people of Taraklı about the peaceful city understanding, but in Yalvaç this understanding has not been spread enough. Sustainable local development in Taraklı, where traditional crafts and local products begin to gain value with a quiet city understanding, looks in a positive direction in all its dimensions. Nevertheless, the conclusion has been achieved that the quiet city criteria that are mandatory and important to the town are not sufficiently spread and not applied. It is also found that in Yalvaç, the place’s unique values are faced with disappearance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.289
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi