Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 11
ANTİK ÇAĞ AMPHORALARININ GIDA AMBALAJILAMA TEKNOLOJİSİNDEKİ ÖNEMİ
2020
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

İki kulplu kap anlamında kullanılan amphora, geniş karınlı, sivri dipli veya geniş kaideli olarak antik çağ ve günümüzde faklı tip ve formda kullanılan pişmiş toprak kaplardır. En erken örneklerinin, Batı Anadolu ve Ege’nin bazı adalarında Erken Tunç Çağ’ından itibaren ve Troia antik kentinde İ.Ö. 3.bine kadar uzandığı düşünülen amphoralar gıda muhafazası amacıyla kullanılmış oldukça önemli antik dönem ambalaj türüdür. Bu araştırmada, amphoralar, kimyasal yapı benzerliği (SiO2 ve AI2O3, Fe2O3, CaO ve MgO ) olan ateş tuğlaları ve seramik sır malzemeleri ile karşılaştırılmış, duyulur ısı depolama özelliği gösteren; sıcaklık yükselmelerinde ve düşüşlerinde ortam ısısını depolayarak şarap ve zeytinyağının depo sıcaklığını koruyabilen nanoteknolojik bir materyal olduğu, ayrıca dip kısmına doğru daralan ve sivrilen tabanın zeytinyağı, şarap tortularını burada sıkıştırarak toplayabilirliği ve iyi bir sıvı dekantasyon aracı olma özellikleri ile birlikte fonksiyonel bir gıda ambalaj kabı olduğu açıklanmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Importance of Ancient Amphorals in Gida Packaging Technology
2020
Yazar:  
Özet:

The amphora used in the meaning of the two cabbage container, are large-belly, brown, or large-cabbage containers of ancient times and are today used in the form and type of fucks. The earliest examples, from the Early Tune Age on some islands of Western Anatolia and Ege, and in the ancient town of Troia BC. The amphoras that are considered to extend to 3,000 are a very important ancient type of packaging used for food preservation purposes. In this study, the amphoras, compared to chemical structural similarities (SiO2 and AI2O3, Fe2O3, CaO and MgO), showed hearing heat storage characteristics; in temperatures rise and fall, it is a nanotechnological material that can maintain the storage temperature of wine and olive oil, and also a functional food packaging, along with the characteristics of shrinking the wine cakes and being a good liquid decantation tool, the olive oil of the basin, shrinking the basin, shrinking the basin and shrinking the basin.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources