Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 29
 İndirme 3
DESTEK EĞİTİM ODASI HİZMETİ
2021
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kaynaştırma uygulamaları kapsamında öğrenimini sürdüren özel gereksinimli öğrenci (ÖGÖ)’ler okul saatinde dersten alınarak eğitim hizmeti sunulmasına destek eğitim odası (DEO) uygulaması denilmektedir. Bu destek özel eğitim hizmetiyle ÖGÖ’nün gereksinimi duyduğu alanlarda eğitim aracılığıyla iyileştirmeler yapmak hedeflenmektedir. Ancak Türkiye’de yeni bir hizmet olmasına bağlı olarak DEO hizmetinin ne olduğu tam olarak bilinmemektedir. Bu çalışmada amaç DEO’yu temel özellikleriyle açıklamaktır. Bu doğrultuda araştırma soruları oluşturularak her soruya yanıt verilerek Türkiye’deki mevcut süreç alanyazınla karşılaştırılarak tartışılmıştır. Türkiye’de hâlihazırdaki uygulamada olumlu eğitimsel çıktılardan bahsetmekle birlikte araştırmalar farklı sorunlar da dile getirmektedirler. Araştırmalar, DEO’ların fiziksel koşullarının yetersiz olduğu, DEO hizmetinin henüz doğru işlemediğini göstermiştir. Ayrıca alanyazından farklı olarak DEO’da sınıf öğretmenlerinin görevlendirildiği görülmüştür. Bu araştırmada, DEO hizmetinden tam anlamıyla verim almak için öncelikle nitelikli özel eğitim öğretmenlerinin DEO’da görevlendirilmesi önerilmektedir. Böylelikle ortaya çıkan karmaşaların kısmen azalacağı, DEO hizmetinden yüksek verim alınacağı ön görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Support Training Room
2021
Yazar:  
Özet:

In the framework of coaching practices, special-needed students (ÖGÖs) who continue their studies are called the support training room (DEO) application to provide educational services by taking them from classes in school hours. This support is aimed at making improvements through training in areas where the ÖGÖ needs with special training services. However, it is unknown exactly what the DEO service is due to a new service in Turkey. In this study, the aim is to explain the DEO with its basic characteristics. In this direction, research questions were created and every question was answered by comparing the current process in Turkey with the area of discussion. While talking about positive educational outcomes in the current practice in Turkey, the research also raises different problems. Research has shown that the physical conditions of the DEO are insufficient, the DEO service is not yet working properly. In addition, it was also seen that, unlike the area, the teachers in the DEO were assigned. In this study, it is recommended that qualified special training teachers are first assigned to the DEO to get full profit from the DEO service. It is expected that the complications that arise will be partially reduced, with a high yield from the DEO service.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 6.610
2023 Impact/Etki : 0.417
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi