Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Polietilen Plastik Atıkların Kimyasal Bozundurma Metodu İle Faydalı Ürünlere Dönüştürülmesi
2021
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde plastik malzemelerin kullanımı hızlı bir şekilde artış göstermektedir. Bu durum, petrole dayalı üretim olan bu malzemelerin atık oluşturmalarını ve ekonomik olarak büyük kayıpların olduğu anlamına gelir. Kimyasal geri dönüşüm metodu (piroliz) ile ekonomik değeri büyük olan bu plastik malzemelerden elde edilen ürünler yakıt benzeri özellikler taşımakla birlikte çözücü olarak ta kullanılabilmektedirler. Bu çalışmada, polietilen plastik atıkların katalitik ve katalitik olmayan koşullarda kimyasal bozundurulması çalışılmış ve elde edilen ürünler kaynama sıcaklıklarına göre fraksiyonlandırılmış ve atmosferik destilasyon işlemlerinde elde edilen sıvı ürünlerin kaynama sıcaklıkları 68-352 oC aralığında belirlenmiştir. Elde edilen sıvı ürünlerin İyot Sayıları (IS) çalışılmak suretiyle olefinik yapıları belirlenmeye çalışılmış ve Mo katalizörü varlığın IS değerinin daha yüksek olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Conversion of Polyethylene Plastic Waste to Useful Products by Chemical Disintegration Method
2021
Yazar:  
Özet:

Today, the use of plastic materials is rapidly increasing. This means that these materials, which are oil-based production, produce waste and have significant economic losses. The chemical recycling method (pirolysis) and the economic value of these plastic materials can be used as a solvent with fuel-like characteristics. In this study, the chemical deterioration of polyethylene plastic waste in catalytic and non-catalytic conditions was studied and the produced products were fractioned according to the cooking temperatures and the cooking temperatures of the liquid products obtained in the atmospheric distillation processes were determined in the range of 68-352 oC. It was tried to determine the olephinic structures by the study of the iot numbers (IS) of the obtained liquid products and it was found that the value of the Mo catalyst is higher than the IS value of the asset.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 119
Atıf : 1.007
2023 Impact/Etki : 0.444
Ankara Üniversitesi Çevrebilimleri Dergisi