Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNDEKİ GELİŞMELERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİK BÜYÜMEYE ETKİSİNİN FARKLI GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNDEKİ ÜLKELER İÇİN ANALİZİ
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

1980’li yıllara gelinceye kadar dünyada ve Türkiye’de ekonomik büyüme denilince akla salt olarak kişi başı gelirlerin artırılması ve refah seviyesinin yükseltilmesi gelmekteydi. Ancak ekonomik büyümenin sadece ekonomi ile ilişkili olmadığı, çevre, eğitim, güvenlik, beşeri sermaye ve daha birçok faktörü dikkate alarak kaynakların optimum kullanımıyla büyümenin sürdürülebilir hale getirilmesi son yıllarda gündeme gelen bir konu olmuştur. Sürdürülebilir ekonomik büyüme kavramı, toplumun ekonomik, sosyal, çevresel, politik, kültürel vb, çeşitli alanlardan gelişimini kapsayan, sürdürülebilir ve kalıcı büyümesini amaçlamaktadır. Bu açıdan uzun dönemde sürdürülebilir büyümenin asıl dinamiklerinden biri de bilgi ve iletişim sektörü (BİT)’dür. Zira teknoloji kapasitesinin artırılması ve buna bağlı olarak ülkelerin rekabet üstünlüğü sağlaması ülke ekonomileri için hayati bir önem arz etmektedir. Hayatın her alanında kendisine yer bulan BİT, yaşam standartlarını yükselmesi yönüyle sürdürülebilir ekonomik büyüme kavramıyla doğrudan ilişkilidir. BİT’te yaşanan hızlı gelişmeler ekonomik büyümenin başlamasında, hızlanmasında ve sürdürülebilir olmasında temel bir rol oynamaktadır. Bu çalışmanın amacı, BİT’te yaşanan gelişmelerin sürdürülebilir ekonomik büyüme üzerindeki etkisini incelemektir. Buradan hareketle 2000-2018 arası dönem için farklı gelişmişlik düzeyine sahip 46 ülkenin verileri panel veri analizi ile incelenmiştir. Elde edilen sonuçlar, farklı gelişmişlik düzeyindeki ülkeler için bilgi ve iletişim teknolojilerinin sürdürülebilir ekonomik büyüme üzerinde olumlu katkıda bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of the impact of the developments in information and communication technologies on sustainable economic growth in different developing countries
2020
Yazar:  
Özet:

By the 1980s, when the economic growth in the world and in Turkey was called, it was simply about increasing the income per person and increasing the level of prosperity. However, the economic growth has not only been related to the economy, it has been a topic that has been discussed in recent years to make sustainable growth with optimal use of resources, taking into account the environment, education, security, human capital and many more factors. The concept of sustainable economic growth aims to sustainable and sustainable growth, which covers the development of society from various fields of economic, social, environmental, political, cultural, etc. In this regard, one of the main dynamics of sustainable growth in the long term is the information and communication sector (BIT). The increase in technology capacity and therefore ensuring the competitive superiority of the countries is vital for the country’s economies. IT, which is located in every field of life, is directly linked to the concept of sustainable economic growth in the direction of the rise of the standards of life. The rapid developments in the BIT play a key role in the beginning, acceleration and sustainability of economic growth. The aim of this study is to examine the impact of developments in the BIT on sustainable economic growth. From here, data from 46 countries with different levels of development for the period 2000-2018 have been studied by panel data analysis. The findings have found that information and communication technologies have contributed positively to sustainable economic growth for countries of different levels of development.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)