Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Deneysel rabdomiyolizde vitamin E'nin koruyucu etkileri
2013
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ratlarda deneysel olarak oluşturulan rabdomiyoliz olgularında vitamin E uygulamasının koruyucu etkilerini değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Yirmi bir adet rat üç eşit gruba ayrıldı: kontrol (Grup 1), gliserol (%50 gliserol, 7 mL/kg, IM) ve gliserol (%50 gliserol, 7 mL/kg, IM) + vitamin E grup (100 mg/ kg, IP, SID). Gliserol uygulamasından doksan altı saat sonra kan örnekleri alındı. Serumdan kreatinin, kan üre nitrojen, kreatin kinaz, aspartat aminotransferaz, alanin aminotransferaz ve laktat dehidrogenaz düzeyleri ölçüldü. Karaciğer ve böbrek dokusunun histopatalojik incelemesi yapıldı Bulgular: Gliserol + vitamin E grubu kreatinin, laktat dehidrogenaz ve kreatin kinaz düzeyleri gliserol grubundan düşük (p<0.05) belirlendi. Vitamin E uygulamasının gliserolün neden olduğu renal tübuler hasarı azalttığı tespit edildi. Öneriler: Vitamin E uygulamasının rabdomiyoliz vakalrında gözlenen renal ve kas hasarını azaltabileceği ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

null
2013
Yazar:  
0
2013
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.284
Eurasian Journal of Veterinary Sciences