Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
Cholecalciferol Inhibits Cell Growth and Induces Apoptosis in the CaSki Cell Line
2020
Dergi:  
Medical Sciences
Yazar:  
Özet:

Vitamin D has displayed anti-cancer actions in numerous in vitro studies. Here, we investigated the anti-cancer actions of cholecalciferol, a vitamin D precursor, on a metastatic cervical cancer cell line, namely, CaSki. Experimental cultures were incubated for 72 h and treated with cholecalciferol (10–1000 ng/mL). In the present study, cell count, viability, proliferation and cell cycle were analyzed by a crystal violet assay, trypan blue assay, Ki67 proliferation, and a cell cycle assay, respectively. Biomarkers of apoptosis, necrosis, and autophagic cell death were measured by the Caspase 3/7 and Annexin V/7-AAD Muse™ assays, a LC3-II assay, and a lactate dehydrogenase release assay, respectively. The ultrastructural features of cell death were assessed by transmission electron microscopy. A statistical analysis was performed using a one-way ANOVA and Bonferroni’s post-hoc analysis test, and p < 0.05 is considered statistically significant here. The results identify statistical decreases in cell count and viability at high-dose treatments (100 and 1000 ng/mL). In addition, significant increases in apoptotic biochemical markers and apoptotic ultrastructure are shown to be present at high-dose treatments. In conclusion, high-dose cholecalciferol treatments inhibit cell count and viability, which are both mediated by apoptotic induction in the CaSki cell line.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Medical Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 7.028
Atıf : 4.589
Medical Sciences