Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 9
KIA ve Triptofanlı Buyyon Besiyerindeki Biyokimyasal Özelliklerine Göre Enterik Bakterilerin Tanımlanmasında Klasik Yöntemlerin Modifikasyonu
2002
Dergi:  
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
Yazar:  
Özet:

Enterebacteriaceae ailesi içinde 30'dan fazla cins ve 130'dan fazla tür bulunmaktadır. Bu 130 tür bakteriden klinik örneklerde en sık izole edilenler Escherichia coli, Shigella serogrup A,B,C,D, Salmonellalar, Citrobacter freundii, Citrobacter diversus, Edwardsiella tarda, Klebsiella pneumoniae, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Hafnia alvei, Serratia marcescens, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris, Providencia rettgeri, Providencia stuartii, Providencia alcalifaciens, Morganella morganii, Yersinia entero-colitica, Yersinia pestis ve Yersinia pseudotu-berculosis'dir. Enterik bakterilerin tanımlanması biyokimyasal testlerle olur. Bu amaçla en sık kullanılan besiyerleri Kligler's iron agar (KIA) ve triptofanlı buyyon'dur. Enterik bakterilerin biyokimyasal özelliklerinin değerlendirilmesinde klasik değerlendirme tablolarının kullanımı pratik uygulamalarda pek uygun değildir. Özellikle mikrobiyoloji uzmanlık eğitimine yeni başlamış araştırma görevlileri için bu tabloları değerlendirmek daha da zaman alıcı olmaktadır. Tanımlama tablosunun bu değerlendirme zorluğunu gidermek amacıyla enterik bakterinin KIA da oluşturduğu özellikleri ve indol deneyini birlikte değerlendirmek suretiyle bir tanımlama tablosu tasarlanmıştır. Tasarlanan bu tablo yardımıyla sık izole edilen enterik bakterilerin tanımlanması daha kolay ve kısa sürede gerçekleştirilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 41
2023 Impact/Etki : 0.089
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi