Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Terry Eagleton, Radikal Kurban
2021
Dergi:  
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)
Yazar:  
Özet:

Terry Eagleton’un “Radikal Kurban” isimli kitabı, Eagleton’un kendi ifadeleriyle “…politik solun ve elbette ki onun postmodern kanadının ekseriyetle incelemediği meseleleri dert edin”mektedir (s. 11). Beş bölümden oluşan kitabın birinci bölümü (s. 15 – 49 arası) “Radikal Kurban Mefhumu” başlığını taşımakta ve bu bölümün girişinde Eagleton “kurban” kelimesinin modern çağdaki çağrışımları üzerinde durmaktadır. Kitapta, modern çağda kurbanın, değer verilen şeyden gönüllü olarak feragat etme anlamı kazandığı dile getirilir, fakat Eagleton “feragat”in kurbanın özelliklerinden yalnızca birisi olduğunu söyler. Birinci bölümün ilerleyen sayfalarında Eagleton’un Giorgio Agamben gibi düşünürlerden yaptığı alıntılar kurbanın antropolojik olarak farklı anlamlarla yüklü olduğunu gösterir. Bu sayede Eagleton, kurbanın sadece feragat ile ilişkilendirilemeyeceği tezini güçlendirmektedir. Agamben’e göre kurban, “temelsiz bir toplumsal varoluşa köken ve temel kazandırmanın bir yolu olarak görül”mektedir.

Anahtar Kelimeler:

Terry Eagleton, Radical Kurban
2021
Yazar:  
Özet:

Terry Eagleton’s “Radical Victim” book, with Eagleton’s own expressions, is “politically left and, of course, worry about the issues that his postmodern wing does not exhaustly study” (p. The first part of the book, which consists of five chapters (p.15-49) is titled "Radical Victim Mefhumu" and at the entrance of this chapter stands on the calls of the word "victim" of Eagleton in modern times. In the book it is stated that in modern times the victim has gained the meaning of voluntarily giving up what is valued, but Eagleton says that the "feragat" is only one of the characteristics of the victim. The quotes made by Eagleton from thinkers like Giorgio Agamben on the advanced pages of the first part show that the victim is charged with different antropological meanings. Thus, Eagleton reinforces the thesis that the victim cannot be linked only to refusal. According to Agamben, the victim is "visible as a way of giving the origin and the basis to an unfounded social existence."

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




2020






Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 462
2023 Impact/Etki : 0.094
Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Dergisi (SKAD)