Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Effect of Ground Water Table on Irrigation Scheduling Model
2005
Dergi:  
FAMagazine
Yazar:  
Özet:

An irrigation scheduling model was developed based on daily soil water balance which takes into account the effect of water table on irrigation water requirement for wheat crop at Mosul area for eleven years. Capillary rise of water table was estimated with Darcy’s equation .Crop evapotranspiration was estimated by pan evaporation method. The model inputs are daily climatological data for eleven years at Mosul Station, soil data (total available water, field capacity, permanent wilting point, allowable percent depletion, saturated hydraulic conductivity),and crop data(root depth for wheat crop, crop coefficient).The model estimates daily and seasonal actual evapotranspiration, effective rainfall, irrigation requirement and upward capillary rise from water table. Using the model for wheat, the seasonal irrigation requirements were reduced by 40% for silt loam soil and 90% for loam soil ,avoiding crop water stress or excessive irrigation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










FAMagazine

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 702
Atıf : 28
FAMagazine