Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
An MRI Study on Volumetric Changes in the Brain of Female Adolescents with Autism
2013
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma bazı görüntü işleme tekniklerini bir arada kullanan bir yaklaşımla bilinen beyin hastalıklarından biri olan Otizm hastalığını beyin hacmindeki bölgesel farklılıklardan tespit etmeyi hedeflemektedir. Görüntüler, 17 yaşında 5 otistik kadın ergen hastadan ve 10 kişiden oluşan kadın sağlıklı kontrol grubundan (17 ± 1 yaşında) oluşmaktadır. Bu görüntüler 1,5 mm3 çift eko, hızlı spin eko kesitlerden oluşup Manyetik Rezonans Görüntü tarayıcılarından elde edilmiştir. Kesitler gri cevher ve beyaz cevher olarak ayrılmıştır. Global eşikleme, adaptif eşikleme gibi bazı görüntü işleme teknikleri ve k-means algoritması beyin dokusuna ait volumetrik veriyi hesaplamak için birlikte kullanılmıştır. Bağımsız iki grup olan otistik ve kontrol grubu arasındaki farkı karşılaştırmak için istatistiksel t-testi metodu ile analizi yapılmıştır. Önceden yapılmış olan yapısal nörolojik görüntüleme çalışmaları gözden geçirilmiş; bu çalışmalar gri cevher, beyaz cevher ve tüm beyin volumlerini ortaya çıkarmada kullanılmıştır. Literatür, otistik insanlar arasında her bir yaş grubu için farklı sonuçlar olduğunu göstermektedir. Sonuçlar kontrol grubu ve otistik kadın ergenler arasında tüm beyin hacminde önemli bir büyüklük farkının var olmadığını, fakat 17 yaşında kadın ergenlerde daha büyük beyaz cevher hacminin saptandığını göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.750
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi