Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
Bazı Disübstitüe-imidazol ve Disübstitüe-imidazo[1,2-a]pirazin Bileşiklerinin Tere (Lepidium sativum L.) Tohumları Üzerindeki Herbisit Etkilerinin Araştırılması
2017
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde tarım ürünleri ile ilgili pek çok gelişmeler olmaktadır. “Organik tarım” teriminin yerini “iyi tarım ürünü” terimi almıştır. Bunun için önerilen yöntem ise uygun zamanda uygun miktarda uygun ilaçlama yapılmasıdır. Bu amaçla, zararlı otlarla, zararlı böceklerle, zararlı kemirgenlerle ve bitkisel hastalıklarla mücadele için tarım ilaçları (pestisitler) kullanılmaktadır. Pestisitler arasında en yaygınlardan biri de herbisitlerdir. Herbisitler zararlı otlarla mücadele için kullanılmaktadır. Bu çalışmada herbisit olabileceği düşünülen 18 adet imidazol ve bunlardan türemiş 18 adet imidazo[1,2-a]pirazin bileşiği seçilmiştir. Bu 36 bileşik daha önceden sentezlenmiş ve yayınlanmıştır. Herbisit incelemesi ise tere (Lepidium sativum L.) tohumlarının çimlendirilmesiyle yapılmıştır. Tohumların sürgünlerinin uzunluklarına göre yapılan bu inceleme literatürde sık kullanılan bir metottur. Biyolojik aktivite sonuçları TD50 şeklinde verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Studies of the Herbicite Effects of Certain Disubstitium-imidazole and Disubstitium-imidazole[1,2-a]pirazine Compounds on the Seeds of Tere (Lepidium sativum L.)
2017
Yazar:  
Özet:

There are many developments in agricultural products today. The term “organic agriculture” has been replaced by the term “good agricultural product”. The recommended method for this is to take the appropriate amount of medication in the right time. For this purpose, agricultural drugs (pesticides) are used to fight harmful herbs, harmful insects, harmful worms and plant diseases. One of the most common pesticides is herbicides. Herbicides are used to fight harmful herbs. In this study, 18 imidazols and 18 imidazo[1,2-a]pirazine compounds were selected, which were considered to be herbicide. These 36 compounds have been previously synthesized and published. The herbicide test was done with the grain of pepper (Lepidium sativum L.) This study, based on the lengths of the seeds’ deforestations, is a method that is often used in literature. The results of biological activity are given in the form of TD50.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.443
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi