Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 11
Arketipsel Sembolizm Ekseninde Murathan Mungan’ın “Adana Sıcağında Erguvanlar” Hikâyesi
2020
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

Roman, hikâye, şiir ve tiyatro türlerinde eserler kaleme alan ve geçmişin, geleneğin belleğini kurgusallaştıran Murathan Mungan, Türk edebiyatında özgün tarzıyla ön plana çıkar. Mungan’ın eserlerinde halk kültürüne dair unsurlar kültürel çeşitliliği yansıtıcı bir şekilde ele alınmaktadır. Öte yandan Mungan’ın, Kadından Kentler gibi kimi eserlerinde erkek egemen toplumun hegemonik yapısı sorgulanarak “eril tahakküm”e maruz kalan kadınların trajikleşen yazgılarına odaklanılmıştır. “Adana Sıcağında Erguvanlar” hikâyesinde de erkek egemen kültürün baskısı karşısında direnç gösteren ya da gösteremeyen kadınların hayat algıları, kültürel durumları ataerkil söylemin eleştirisi üzerinden yansıtılmaktadır. Bu çalışmada, ortak bir geçmişe sahip olan kadın karakterlerin yıllar sonra yeniden yollarının kesişmesi ile geçmişleriyle yüzleşmeleri arketipsel sembolizm bağlamında irdelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

The story of Murathan Mungan's "Erguvan in the Adana Heat" in the archetype symbolism
2020
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Özet:

Murathan Mungan, who has works in novel, story, poetry and theatre, and has figured the memory of the past, the tradition, comes to the forefront with his original style in Turkish literature. In Mungan's works, the elements of popular culture are reflected in cultural diversity. On the other hand, Mungan’s works, such as Women’s Cities, have been focused on the tragic writings of women who have been exposed to “heril harassment” by questioning the hegemonic structure of the male-dominated society. In the story of "The Erguvan in the Adana Heat" the perceptions of life of women who resist or cannot demonstrate against the pressure of the male dominant culture, their cultural conditions are reflected through the criticism of the patriarchal speech. In this study, the female characters with a common history will be discussed in the context of archaeological symbolism when they face their past with the crossing of their roads after years.

Anahtar Kelimeler:

Murathan Mungan's Story “erguvans In The Heat Of Adana " On The Axis Of Archetypal Symbolism
2020
Dergi:  
Mukaddime
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Mukaddime

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 897
2023 Impact/Etki : 0.18
Mukaddime