Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 2
Climate Shocks, Household Resource Allocation, and Vulnerability to Poverty
2022
Dergi:  
Agriculture
Yazar:  
Özet:

: Climate change is widespread, rapid, and is intensifying. Using Chinese disaster data and the China Family Panel Studies (CFPS) data, this study examines the impact of climate shocks on the vulnerability of farm households to poverty and the mechanism of household resource allocation in this process. The results show that (a) climate shocks can significantly increase the poverty vulnerability of farm households. (b) The effect of climate shocks on farm household poverty vulnerability is regionally and individually heterogeneous. Climate non-security zones, risk-averse farmers, and low social capital farmers are more vulnerable to climate shocks and fall into poverty. (c) The mediating effects suggest that climate shocks affect the poverty vulnerability of farm households by influencing their developmental investment, productive investment, and precautionary saving. The paper finally concludes and discusses some policy implications in the national response to climate change and transformation of farmers’ livelihoods.

Anahtar Kelimeler:

2022
Dergi:  
Agriculture
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Agriculture

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 9.835
Atıf : 6.423
2023 Impact/Etki : 0.04
Agriculture