Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 4
Kanıt kuramında yeni bir birleştirme yöntemi "Analitik Birleştirme Süreci"
2020
Dergi:  
İstatistikçiler Dergisi:İstatistik ve Aktüerya
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, eşit derecede güvenilir ve bağımsız bilgi kaynaklarından elde edilen iki kanaat fonksiyonunu birleştiren bir uzlaşma oluşturucu ile ilgileniyoruz. Burada bahsedilen bağımsızlık, bilgi kaynaklarının oluşumları arasındadır. Eş kuvvetlilik ve değişme özelliklerini sağlayan "Analitik Birleştirme Süreci" adlı yeni bir uzlaşma oluşturucu öneriyoruz. Bu yöntem aynı zamanda orijinal kanaatlerin uyum içinde mi yoksa çelişki halinde mi olduğunu gösteren bir çelişki ölçüsü üretir. Diğer bir avantaj, bu yöntemle üretilen çelişki ölçüsünün hem nitel hem de nicel çelişkiyi yansıtmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

A New Combination Method In Mathematical Theory Of Evidence “analytic Fusion Process”
2020
Yazar:  
Özet:

In this paper, we are interested in a consensus generator which combine two belief functions obtained from equally reliable and independent sources of information. The independence mentioned here is between occurrences of the sources of information. We propose a new consensus generator called “Analytic Fusion Process” which satisfy the idempotent and commutative law. Furthermore, this method also produces a measure of conflict shows whether the original beliefs were in harmony or in conflict. Another advantage is that the measure of conflict produced by this method reflects both qualitative and quantitative conflict.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








İstatistikçiler Dergisi:İstatistik ve Aktüerya

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 124
Atıf : 473
İstatistikçiler Dergisi:İstatistik ve Aktüerya