Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 7
Erzurum Kent içi Ulaşım Planlamasında Kullanılmak Üzere; CBS Tabanlı Trafk Kazalarının Analizi
2017
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Genel olarak büyükşehirlerimizin çoğunda ulaşım alternatiflerinin azlığı, nüfus ve taşıt trafğinde kapasitesini aşan kullanım, günümüzün en önemli problemlerinden birisi olan trafk kazalarını meydana getirmektedir. Bu trafk kazalarının yoğunlaştığı noktaların saptanması, kentin ulaşım planlarının hazırlanmasında kullanılan parametrelerden biridir. Kentte kazaların sıklıkla meydana geldiği alanlar, kentin ulaşımındaki “kara noktalar” olarak adlandırılmaktadır. Bu noktalar; fziksel planlama konusunda çalışanlar tarafından yaygın bir biçimde kabul edilen bir teknoloji olan Coğraf Bilgi Sistemleri yardımıyla tespit edilebilmektedir. Bu çalışmada; Erzurum kentinde ulaşım planlaması yapılmasında, trafk kazası tespit tutanaklarından elde edilen veriler kullanarak, kentin kara noktaları tespit edilmiştir. Bu sayede kentinin gelişimindeki ulaşım politikaları ve kararları coğraf bilgi sistemleri ile değerlendirilerek, trafk kazalarının azaltılmasına yönelik olarak, yerel yönetimlerin, ihtiyaç duydukları nitelikli verinin üretilmesi amaçlanmaktadır

Anahtar Kelimeler:

Erzurum on Use in Urban Transport Planning; CBS-Based Traffic Accidents Analysis
2017
Yazar:  
Özet:

In general, the lack of transport alternatives in most of our metropolitan cities, the use that exceeds its capacity in the population and vehicle traffic, causes traffic accidents, one of the most important problems of today. Detection of the points where these traffic accidents are concentrated is one of the parameters used in the preparation of the city’s transport plans. The areas where accidents occur frequently in the city are called the "black points" in the city transportation. These points can be identified with the help of Geographic Information Systems, a technology widely accepted by employees in physical planning. In this study; in the construction of transport planning in the city of Erzurum, the data obtained from the tracks of traffic accident detection, the city's ground points were identified. Thus, the city's development of transport policies and decisions are evaluated by geographical information systems, with the aim of reducing traffic accidents, the local governments are aimed at producing the qualified data they need.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.856
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi