Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Polipropilen Lif ile Rastgele Donatılandırılan Bir CH Kil Zemininin Donma-Çözülme Çevrimlerinde Serbest Basınç Dayanımının Araştırılması
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Katkı ve donatı malzemeleri, ince ve kaba daneli zeminlerin bazı mühendislik özelliklerini iyileştirmek amacı ile uygulamada sıkça kullanılmaktadır. Fakat sınırlı sayıdaki çalışmada ayrık polimer lifler ile donatılı ince daneli zeminler konu edilmiştir. Bu çalışmada, yüksek plastisiteli bir kil (CH) zemin içerisine rastgele dağıtılmış farklı uzunluktaki (3 mm, 6 mm ve 12 mm) polipropilen liflerin donma çözülme davranışı üzerindeki etkilerini araştırmak için laboratuvarda bir seri serbest basınç ve donma çözülme deneyleri yapılmıştır. Polipropilen lif oranı, donatılı zeminin toplam kuru ağırlığının %0.15, %0.20 ve %0.25’i olarak seçilmiştir. Bu oranlar her bir propilen lif uzunluğu için aynı seçilmiştir. Donma çözülme çevrim sayısı 1, 3, 5 ve 10 olarak alınmıştır. Yapılan deneyler sonucunda polipropilen lif uzunluğu arttıkça her bir donma-çözülme çevriminde başlangıç elastisite modülünün azaldığı belirlenmiştir. Donatılı numuneler, daha düktil bir davranış sergilemiştir. %0.15 ve %0.20 polipropilen lifle donatılandırılmış zemin numunelerinin 1, 3 ve 5 çevrim sayılarında donma-çözülme dayanımının azaldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Research of the free pressure resistance in the freezing-solving environments of a CH steel soil randomly equipped with a polypropylene lift
2019
Yazar:  
Özet:

Additional and equipment materials are often used in the application in order to improve some engineering characteristics of thin and crude dancing soils. But in a limited number of studies, thin dancing floors equipped with separate polymer fiber were discussed. In this study, a series of free pressure and freezing tests were conducted in the laboratory to investigate the effects of different lengths (3 mm, 6 mm and 12 mm) polypropylene fibers randomly distributed into a high plasticity (CH) floor to freezing the behavior. The polypropylene fiber ratio is selected as 0.15%, 0.20% and 0.25% of the total dry weight of the equipped floor. These rates are selected the same for each propylene fiber length. The number of freezing rounds is taken as 1, 3, 5 and 10. The results of the experiments have found that as the length of the polypropylene fiber increases, the starting elasticity module is reduced in each freezing-solving circle. Donated samples showed a more decent behavior. 0.15% and 0.20% polypropylene fiber-equipped ground samples have been shown to reduce freezing-solving resistance in 1, 3 and 5 circular numbers.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Unconfined Compressive Strength In A Freezing-thawing Cycle Of A Ch Clay Soil Randomly Equipped With Polypropylene Fiber
2019
Yazar:  
Özet:

Additives and reinforcing materials are frequently used in practice with the aim of improving some engineering properties of fine and coarse grained soils. However, separate polymer fibers and fine-grained soils have been mentioned in some limited number of studies. In this study, a series of unconfined compression and freeze-thaw tests were conducted in laboratory in order to investigate the effects of polypropylene fibers of different lengths (3 mm, 6 mm, and 12 mm) dispersed in high plasticity clay (CH) randomly on freeze-thaw behaviors. Fiber percentage for each length was chosen as 0.15%, 0.20%, and 0.25% of the total dry weight of the reinforced soil. Number of freeze-thaw cycles was taken as 1, 3, 5, and 10. As a result of the experiments, it was determined that, the initial modulus of elasticity of each freeze-thaw cycle decreases as the polypropylene fiber length increases. Reinforced samples behaved more ductile. As the number of cycles increased, freeze-thaw resistance in reinforced (0.15%-0.20%) samples decreased in general for 1-3-5 cycles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.053
Atıf : 3.789
2023 Impact/Etki : 0.187
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi