Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 65
 İndirme 17
HENDEK TERÖRÜ OLAYLARININ NUSAYBİN’DEKİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi
Yazar:  
Özet:

Terör örgütleri tarafından yasa dışı mücadele stratejisi olarak kullanılan terörizm, tüm ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelerde “suç” olarak tanımlanmıştır. Politik, ideolojik, dini ve etnik nedenlerden dolayı terörist faaliyetlerde bulunmak son yıllarda daha belirgin bir şekilde uluslararası platformlarda ve devletler tarafından kınanmakta ve meşru bir faaliyet olarak kabul edilmemektedir. Türkiye'de terörle mücadele, Anayasa, Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu ve diğer kanunlar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Terör suçlarının örgütlenme aşamasına yaptırım uygulayan hükümler, Ceza Kanunu'nun 314. maddesi ve Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/1 maddesinde düzenlenmiştir. Geçmişi 1980’li yıllara dayanan Güneydoğu Anadolu’daki terör faaliyetleri 2016 yılında yoğunlaşarak Nusaybin’de büyük tahribatlara sebep olmuştur. İlçe yaklaşık dört ay kapalı kalmış ve altı mahalle tamamen yıkılmıştır. Çok miktarda insan evsiz kalmıştır. Sınır ticaretinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Nusaybin’de terör olaylarının artması ticari faaliyetlerde azalmaya yol açtığına dair önemli ipuçları vardır. Bu çalışmada, terörizmin Nusaybin’in ticaretini etkileyip etkilemediği ve bölgedeki küçük ve orta sınıf işletmeler üzerine etkisi analiz edilmiştir. Yapılan araştırma sonucu terörün son bulmasıyla göç ve işsizliğin azalacağı, ticaretin ise yeniden canlanacağı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

HENDEK TERÖRÜ OLAYLARININ NUSAYBİN’DEKİ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE ETKİSİ
2019
Yazar:  
Özet:

Terrorism used by terrorist organizations as an illegal fighting strategy is defined as "crime" in all national and international legal regulations. At political, ideological, religious and ethnic grounds, terrorist activities have been more clearly condemned by international platforms and governments in recent years and are not considered to be a legitimate activity. In Turkey, the fight against terror is carried out in the framework of the Constitution, the Criminal Law and the Anti-Terrorism Act and other laws. The provisions imposing sanctions on the stage of organizing terrorist crimes are regulated in Article 314 of the Criminal Code and Article 7/1 of the Anti-Terrorist Act. The terrorist activities in Southeast Anadolu, which were based on the 1980s, concentrated in 2016 and caused major destruction in Nusaybin. The first area was closed for about four months and six neighborhoods were completely destroyed. A lot of people are homeless. In Nusaybin, where border trade is intense, there are significant clues that the increase in terrorist incidents has led to a decrease in commercial activities. This study analyzed whether terrorism affects Nusaybin’s trade and the impact on small and medium-class in the region. The research has found that with the end of terrorism, migration and unemployment will decrease, and trade will resume.

The Effect Of Ditch Terror Events On Small and Medium Enterprises In Nusaybin
2019
Yazar:  
Özet:

Terrorism which used by terrorist organizations as a strategy of illegal struggle has been defined as a “crime” in all national and international legal regulations. In recent years, terrorist activities for political, ideological, religious and ethnic reasons have been more clearly condemned on international platforms and by states and are not regarded as legitimate activities. In Turkey, fighting terrorism is conducted within the framework of the Constitution, the Criminal Act and the Counter Terrorism Act and the other laws. The provisions that put sanctions on organizing phase of terror crimes are regulated in the article 314 of Criminal Act and article 7/1 of Counter Terrorism Act. Terrorist activities in Southeastern Anatolia, which dates back to the 1980s, intensified in 2016 and caused great destruction in Nusaybin. The district was closed for about four months and the six neighborhoods were completely destroyed. A lot of people have been homeless. There are important clues that increasing terrorist incidents in Nusaybin, where border trade is intense, leads to a decrease in commercial activities. In this study, it is analyzed whether terrorism affects Nusaybin's trade and its impact on small and middle class enterprises in the region As a result of the research, it has been concluded that with the end of terrorism, migration and unemployment will decrease and trade will revive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 347
Atıf : 2.556
2023 Impact/Etki : 0.171
Hak İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi