Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
Beyaz Peynirden Bakteriyosin Üreten Bakterinin (Enterococcus faecium) İzolasyonu ve Bakteriyosinin Karakterizayonu
2016
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, yöresel bir peynirden izole edilen bakteri ve bu bakterinin ürettiği antimikrobiyal bileşik karakterize edilmiştir. İzole edilen bakteri, genel mikrobiyolojik analizler, karbonhidrat fermantasyonu ve yağ asidi profili testleri sonucunda Enterococcus faecium BP olarak tanımlanmıştır. Antimikrobiyal bileşiğin antimikrobiyal spektrumu belirlenmiş ve inhibitör aktivitesi üzerine bazı enzimlerin, organik çözücülerin, ısıl işlemin, depolama koşullarının ve üretici bakterinin gelişim fazının etkileri araştırılmıştır. İzole edilen bakterinin Gram-pozitif, kok şeklinde, hareketsiz, hemoliz, katalaz, Voges-Praskauer ve endospor negatif olduğu, % 3,0-6,5 NaCl içeren besi ortamında, pH 4,0-9,6 ve 10-45°C aralığında gelişebildiği tespit edilmiştir. Karbonhidrat fermantasyonu ve yağ asidi profili analizleri bakterinin Enterococcus faecium olduğunu ortaya koymuştur. Antimikrobiyal bileşiğin papain, tripsin, pankreatin ve proteaz enzimlerine duyarlı, ancak katalaz, lipaz ve amilaz enzimlerine, etil alkol, metanol, etil eter, kloroform, hekzan gibi çözücülere karşı dayanıklı olduğu saptanmıştır. Bu sonuçlar, bileşiğin bir bakteriyosin olduğunu ortaya koymuştur. Bakteriyosinin oldukça geniş bir pH aralığında (2-10) aktivitesini koruduğu, yüksek derecede uygulanan ısıl işlem (80°C’de 30 dakika) ve farklı koşullarda gerçekleştirilen depolama (4, -18 ve -85ºC) süresince aktivitesini muhafaza ettiği gözlenmiştir. Antimikrobiyal bileşik, test edilen bazı Lactobacillus, Lactococcus, Listeria, Bacillus, Campylobacter ve Citrobacter türlerine karşı da inhibitör etki göstermiştir. Bakteriyosinin 37°C’de MRS besiyerinde ve bakterinin logaritmik fazın sonu ile sabit fazın başında maksimum düzeyde üretildiği tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Isolation and characterization of the bacteria producing bacteria from white cheese (Enterococcus faecium)
2016
Yazar:  
Özet:

In this study, the bacteria isolated from a local cheese and the antimicrobial compound produced by this bacteria were characterized. The isolated bacteria, general microbiological analyses, carbohydrate fermentation and fatty acid profile tests have been defined as Enterococcus faecium BP. The antimicrobial spectrum of the antimicrobial compound has been determined and the effects of certain enzymes, organic solvents, thermal processing, storage conditions and the development phase of the producer bacteria on the inhibitor activity have been studied. It has been found that the isolated bacteria are Gram-positive, in the form of smell, inactive, hemolysis, catalase, Voges-Praskauer and endosporic negative, and in a nutrient environment containing 3.0-6,5% NaCl, it can develop in the pH range of 4.0-9,6 and 10-45 °C. Carbohydrate fermentation and fatty acid profile analysis have shown that the bacterium is Enterococcus faecium. The antimicrobial compound has been found to be sensitive to the enzymes papain, tripsin, pancreatin and protease, but is resistant to the enzymes catalase, lipase and amylase, ethyl alcohol, methanol, ethyl ether, chlorform, hexane. These results showed that the compound was a bacteriosis. It has been observed that the bacteriosis retains its activity in a fairly wide pH range (2-10), it retains its activity during a highly applied thermal process (at 80 °C for 30 minutes) and storage (at 4, -18 and -85 °C) under different conditions. Antimicrobial compounds have also shown an inhibitor effect against some types of Lactobacillus, Lactococcus, Listeria, Bacillus, Campylobacter and Citrobacter. It has been found that bacteriosis is produced at 37°C in the MRS feed and the bacteria is produced at the maximum level at the end of the logarithmic phase and at the beginning of the fixed phase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.630
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi