Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
EFFECTS OF SUPPRESSION APPLICATIONS ON SUMMER ASPHODEL (Asphodelus aestivus Brot.) DENSITY, BOTANICAL COMPOSITION, FORAGE YIELD AND QUALITY OF AEGEAN RANGELANDS
2022
Dergi:  
Turkish Journal Of Field Crops
Yazar:  
Özet:

Summer asphodel (Asphodelus aestivus Brot.) has an underground storage organ that enables the plant to survive extreme conditions and contains alkaloids that are toxic to the livestock in rangelands. For this reason, the experiment was carried out in the rangeland of Aydin province (Turkey) in order to determine the most effective methods of weed management where there is an increase in the summer asphodel (Asphodelus aestivus Brot.) population. In the study, the effects of 8 different control methods (control, mowing, fertilization, paraquat, glyphosate, 2,4-D, 2,4-D + Picloram, grubbing) on yield, quality and botanical composition were investigated. Result of the findings in this study shows that the grasses increased more in vegetation. The highest values of hay yield were observed in paraquat and fertilization applications. High values of crude protein yield were found in fertilization and grubbing applications. The lowest population of summer asphodel (Asphodelus aestivus Brot.) was obtained grubbing and paraquat applications. Together with these results, grubbing, fertilization, paraquat and glyphosate applications come to the fore. However, due to the high workforce, it is significant to choose an application considering the size of the rangeland and the population of the indicator weed species.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal Of Field Crops

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 105
Atıf : 46
2023 Impact/Etki : 0.485
Turkish Journal Of Field Crops