Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
KADIN DİREKTÖRLERİN TEMETTÜ ÖDEMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: SAHİPLİK-KONTROL AYRIMI İNCELEMESİ
2023
Dergi:  
Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, kadın yöneticilerin temettü ödeme politikaları üzerindeki etkisini incelemektedir. Çalışmada 2016'dan 2020'ye kadar Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören 170 finansal olmayan işletme kullanılmıştır. Çalışmada Yönetim Kurulu Kadın Üyeliği (BFM) kullanılmıştır. Bu arada, kontrol takozu sahipliği moderatör değişken olarak kullanılmıştır. Öz sermaye getirisi (ROE) bir kontrol değişkeni olarak kullanılmıştır. Çalışmanın bağımlı değişkeni, şirketin temettü ödeme politikasını temsil eden hisse başına kâr payı ödemesidir. Regresyon analizi sonucunda kadın yönetim kurulu üyeliğinin temettü politikasıyla güçlü bir şekilde bağlantılı olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, temettü ödemeleri ile firma sahipliği arasındaki bağlantıya ilişkin mevcut araştırmaya, kontrol sahipliği kama şirketlerinde kadın yöneticilerin temettü ödemeleri üzerinde daha büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Female Director On Dividend Payout: Contingent On Control-ownership Wedge
2023
Yazar:  
Özet:

This research looks into the impact of female directors on dividend payment policies. From 2016 to 2020, the study used a sample of 170 non-financial enterprises listed on the Borsa Istanbul (BIST). The study used the Board Female Membership (BFM). Meanwhile, control wedge ownership was used as a moderating variable. A control variable, including return on equity, was also employed (ROE). The study's dependent variable was the dividend per share, which represented the company's dividend payout policy. The female board membership was strongly linked with the dividend policy in the regression analysis. Furthermore, we add to the current research on the link between dividend payments and firm ownership by demonstrating that for control-ownership wedge companies, female directors have a greater influence on dividend payouts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisi