Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
Endogenous Fungal Endophthalmitis in a Patient Admitted to Intensive Care and Treated with Systemic Steroid for COVID-19
2022
Dergi:  
Türk Oftalmoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

A 61-year-old woman presented to our clinic with complaints of decreased visual acuity, pain, and redness in her left eye. Best corrected visual acuity (BCVA) was 20/20 in the right eye and counting fingers at 3 meters in the left eye. On slit-lamp examination, 1+ cells were detected in the anterior chamber. Fundus examination revealed 1+ haze in the vitreous and multiple creamy-whitish lesions in the retina and vitreous. Her history included a diagnosis of coronavirus disease 2019 (COVID-19) one month earlier, for which she was hospitalized in the intensive care unit for 20 days and received systemic corticosteroid treatment. Vitreous culture yielded Candida albicans. The patient’s nasopharyngeal swab sample was positive for COVID-19 by reverse transcription polymerase chain reaction test. BCVA was improved to 20/40 after amphotericin therapy (via intravitreal injection and intravenous routes), and the vitritis and chorioretinitis lesion regressed after 2 weeks of treatment. Two weeks later, intravenous amphotericin was discontinued and oral fluconazole treatment was started at a dose of 400 mg/day. At 3-month follow-up, her BCVA was 20/25 and no inflammatory reaction was observed in the anterior chamber and vitreous.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türk Oftalmoloji Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 191
Atıf : 14
2023 Impact/Etki : 0.007
Türk Oftalmoloji Dergisi