User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 2
 Views 24
 Downloands 4
6. SINIF KUVVET VE HAREKET ÜNİTESİNİN LEGO ROBOTİK UYGULAMALARI İLE ÖĞRETİMİNİN ÖĞRENCİLERİN BİLİMSEL SÜREÇ BECERİLERİNE ETKİSİ
2022
Journal:  
Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada 6. sınıf fen bilimleri dersi ‘‘Kuvvet ve Hareket’’ ünitesinde Lego Robotik etkinliklerinin uygulanmasının öğrencilerin bilimsel süreç becerilerine etkisini incelemek amaçlanmaktadır. Çalışmada ön test- son test kontrol gruplu yarı deneysel desen kullanılmıştır. Çalışma grubunu deney grubu (n=24) ve kontrol grubu (n=24) olmak üzere Erzurum ili Palandöken ilçesindeki Barbaros Hayrettin Paşa Ortaokulun altıncı sınıfında öğrenim gören 48 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışmada Kuvvet ve Hareket ünitesi kontrol grubundaki öğrenciler ile Milli Eğitim müfredatında belirtilen şekilde işlenirken, deney grubundaki öğrenciler ile lego robotik uygulama destekli öğretimle gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verilerini elde etmek için Aydoğdu vd. (2012) tarafından geliştirilen ve 27 sorudan oluşan çoktan seçmeli Bilimsel Süreç Beceri Testi (BSBT) kullanılmıştır. Araştırmanın hem başında hem de sonunda her iki gruba da aynı ölçme aracı uygulanmıştır. Ölçme aracıdan elde edilen verilerin analizi için öncelikle, verilerin dağılımı incelenmiştir. Verilerin dağılımını anlamak için normallik testi yapılmış ve normal dağılım gösterdiği görülen verilerin analizinde t testi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucunda ön test puan ortalamalarının istatistiksel olarak denk olduğu, kontrol ve deney gruplarının son test puan ortalamaları arasında ise anlamlı bir fark olduğu tespit edilmiştir. Bu durum fen bilimleri derslerinin mevcut öğretim programına ek olarak lego robotik etkinlikleriyle birlikte işlenmesinin öğrencilerin bilimsel süreç becerilerini artırdığını göstermektedir.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles






Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 131
Cite : 734
2023 Impact : 0.75
Uluslararası Eğitim Bilim ve Teknoloji Dergisi