Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
Reflection of Industrial Activities to the Daily Life in Democrat Party Period
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Demokrat Parti iktidara geldiğinde, her alanda önceki iktidardan farklı politikalar uygulayacağını ifade etmiştir. Bunlardan biri de sanayileşme faaliyetleri olmuştur. Tek Parti döneminde devlet ağırlıklı bir sanayileşme politikası uygulandığı halde, Demokrat Parti bu alanda önceliği özel sektöre vermiş ve bu durum hükümet programlana da yazılmıştır. Başlangıçta, mülkiyeti devlete ait olan sanayi tesisleri özel sektöre devredilmeye başlanmışsa da, özel sektörün yeterli sermaye birikimi, teknolojik alt yapı ve iş tecrübesi gibi alanlarda yeterli olmadığı görüldüğünden, bu politikadan vazgeçilmiş ve Demokrat Parti de devlet eliyle pek çok sanayi tesisi açmak zorunda kalmıştır. Bu gelişmelere paralel olarak iş hayatı ile ilgili problemler de ortaya çıkmıştır. Sanayileşme ile birlikte tarımdan çekilen nüfusa yeterli iş imkânları oluşturulamamış, işçi sayıları ihtiyaç duyulan seviyelere getirilememiş, işçilerin ücret ve diğer sosyal haklarında yeterli ölçüde iyileştirmeler yapılamamıştır. Demokrat Parti iktidarının ortalarından itibaren sanayi üretiminde düşüşler yaşanmaya başlanmıştır. Bu makalede, şimdiye kadar yapılan çalışmalara ilâve olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Zabıt Cerîdesi´nden elde edilen bilgiler ışığında, Demokrat Parti döneminde sanayileşme faaliyetlerinin günlük hayata yansımaları incelenerek literatüre katkı sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reflection of Industrial Activities to the Daily Life in Democrat Party Period
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

When the Democratic Party came to power, it said it would implement different policies in each area than the previous power. One of them was industrial activity. While in the period of the single party the government applied a major industrialization policy, the Democratic Party gave priority to the private sector in this area, and this situation was written in the government programming. In the beginning, although the industrial facilities that belong to the state had begun to be transferred to the private sector, since the private sector appeared not to be sufficient in areas such as sufficient capital accumulation, technological substructure and business experience, it was abandoned from this policy and the Democratic Party also had to open many industrial facilities with the hands of the state. Parallel to these developments, problems related to the business life have also arisen. With industrialization, the population withdrawn from agriculture has not created sufficient employment opportunities, the number of workers has not been brought to the necessary levels, the wages of workers and other social rights have not been sufficiently improved. Since the middle of the Democratic Party's power, industrial production has begun to decline. In this article, in the light of the information obtained from the Grand National Assembly of Turkey as well as the work done so far, a contribution to literature was provided by studying the reflections of industrial activities in the period of the Democratic Party.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 407
History Studies