Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 2
TÜRKİYE’DE İŞGÜCÜ PİYASALARINDA GÖÇ OLGUSUNUN MİKRO EKONOMİK ANALİZİ
2022
Dergi:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye son dönemlerde başta Ortadoğu ülkelerinden olmak üzere artan miktarda göç almış ve almaya da devam etmektedir. Bu çerçevede Türkiye’ye göç etmiş bireylerin Türkiye işgücü piyasalarına entegrasyonlarının ele alınması politika yapıcılara yol gösterici olacaktır. Bu çalışmanın temel amacı göç olgusunun Türkiye işgücü piyasasındaki özelliklerini analiz etmektir. Bu amaçla Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan ve tüm ülkeyi temsil eden 2020 yılına ait “İşgücü İstatistikleri Mikro Veri Seti” kullanılmıştır. Bağımlı değişken olarak bireyin işgücü içerisindeki durumunun (işsiz, istihdamda ve işgücüne dahil olmayan) kullanıldığı modelde coğrafi bölgeler, cinsiyet, yaş, eğitim durumu ve medeni durum başlıca kontrol değişkenler olarak ele alınmıştır. Çok terimli (multinomial) lojistik regresyon modelinin kullanıldığı çalışmanın bulgularına göre, Türkiye’den önce başka bir ülkede ikamet eden bireylerin istihdamda olma ve işgücüne dahil olmama olasılıkları, işsiz olma olasılıklarından daha yüksektir. Kadın göçmenlerin erkek göçmenlere göre işsiz kalma veya işgücüne dahil olmama olasılıklarının daha yüksek olduğu görülmektedir. Ayrıca, daha düşük eğitim düzeyine sahip göçmenlerin istihdam edilme olasılığı, daha yüksek eğitim düzeyine sahip bireylere göre daha fazladır. Bölgesel sonuçlar incelendiğinde, Marmara bölgesinde yaşayanların işsiz veya işgücüne dahil olmama ihtimalleri düşükken, özellikle Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayanların işsiz veya işgücüne dahil olmama olasılıklarının yüksek olması dikkat çekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.167
Atıf : 2.673
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi