Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
 İndirme 2
A DETAILED INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF HUMAN CAPITAL ON FIRM VALUE: AN APPLICATION ON BIST
2022
Dergi:  
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Bu çalışma, insan sermayesi alt boyutlarının (kapasite ve verimlilik) firma piyasa değeri üzerindeki direkt, etkileşim ve gecikmeli etkilerini analiz etmektedir. Çalışmada muhasebe bilgisi kullanıcılarının kararlarını etkilediği için HC kapasitesinin ve verimliliğinin firma değeriyle ilgili olduğu bulgusuna ulaşılmıştır. Özellikle, daha fazla HC kapasitesine yatırım yapan ve daha yüksek HC verimliliğine sahip olan firmaların daha yüksek piyasa değerine sahip olduğu görülmüştür. Ayrıca, insan sermayesi verimliliğinin, insan sermayesi kapasitesi ile firma değeri arasındaki ilişkide ılımlaştırıcı etkiye sahip olduğu bulgusu da ortaya koyulmuştur. Son olarak, HC alt boyutlarının eşzamanlı etkilerinin yanı sıra gecikmeli etkilerinin de olduğunu ortaya koyulmuştur. Bu araştırma, günümüzün bilgi yoğun işletmeleri için kaynak temelli yaklaşım teorisi doğrultusunda sürekli bir rekabet avantajı kaynağı olarak görülen insan sermayesinin derinlemesine anlaşılması üzerinde katkıda bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

A DETAILED INVESTIGATION OF THE EFFECTS OF HUMAN CAPITAL ON FIRM VALUE: AN APPLICATION ON BIST
2022
Yazar:  
Özet:

This study analyses the direct, interactive and delayed effects of human capital subdimensions (capacity and efficiency) on the company’s market value. In the study, accounting information has been found that HC’s capacity and efficiency is related to the company’s value because it affects users’ decisions. In particular, it has been shown that companies that invest in more HC capacity and have higher HC efficiency have higher market value. It has also found that human capital efficiency has a moderating effect on the relationship between human capital capacity and corporate value. Finally, it has been revealed that the subdimensions of HC have simultaneous effects as well as delayed effects. This research contributes to a deeper understanding of human capital, which is considered a constant source of competitive advantage according to the theory of resource-based approach for today’s knowledge-based.

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 364
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi