Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Design and Economic Analysis of a Solar Photovoltaic System for a Campus Sports Complex
2020
Dergi:  
International Journal of Renewable Energy Research
Yazar:  
Özet:

This paper presents the design and economic analysis of a photovoltaic (PV) system for a campus sports complex located at the Sultan Qaboos University (SQU) in Oman. The designed PV system shows the ability to serve the total energy required by the various playgrounds in the sports complex and to sell excess power to the grid. Oman is one of the gulf countries that has the highest average solar irradiation. Besides, the temperature in Oman varies in a broad spectrum daily and seasonally. This variation in temperature, especially in a hot climate like in Oman, has a significant impact on the PV output. This paper addresses such a change of temperature in designing the PV system for the sports complex. This paper also presents the mathematical model utilized in designing the PV system and its design process in detail. The outcome of the design shows that the PV based renewable system can meet the energy requirement (78.568 MWh/year) by the load in a year. Moreover, the design system can sell energy (56.065 MWh/year) back to the grid that produces extra revenue for the system owner. The economic performance parameters such as payback period, net present value, internal rate of return, and profitability index are utilized to evaluate the financial viability of the solar PV system for the SQU sports complex.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












International Journal of Renewable Energy Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.313
Atıf : 745
2023 Impact/Etki : 0.099
International Journal of Renewable Energy Research