Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Katater Torakostomi: 5 Yıllık Klinik Deneyimimiz
2021
Dergi:  
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Kateter torakostomi uygulanan hastaların verilerini retrospektif olarak inceleyerek demografik ve klinik özelliklerini belirlemek ve işlemin etkinliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak amaçlandı. Materyal ve Metod: 1 Ocak 2013- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde uygulanan 613 adet kateter torakostomi işlemini retrospektif olarak değerlendirdik. Bulgular: Beş yüz altmış yedi (%92.5)’si unilateral, 46 (%7.5)’sı ise bilateral kateter torakostomi idi. Üç yüz yetmiş yedi (%61.5) işlem erkek hastalara, 236 (%38.5) işlem ise kadın hastalara yapıldı. Ortalama yaş 68±16 (13-105 yaş aralığında) idi. İşlem endikasyonları ise 202 (%33) torasik malignensiler, 98 (%16) ekstratorasik malignensiler, 313 (%51) hastada ise benign patolojilerdi. Sonuç: Kateter torakostomi işlemi plevra efüzyonların tedavisinde hasta konforu, uygulama kolaylığı ve düşük maliyet nedeniyle her geçen gün daha fazla kullanılmaktadır. Anahtar kelimeler: Efüzyon, Kateter torakostomi, Plevra

Anahtar Kelimeler:

Catheter Thoracostomy: Our 5 Years Of Clinical Experience
2021
Yazar:  
Özet:

Background: It was aimed to retrospectively examine the data of patients who underwent catheter thoracostomy to determine their demographic and clinical characteristics and to evaluate the effectiveness of the procedure. Materials and Methods: We retrospectively evaluated 613 catheter thoracostomy procedures performed at the Health Practice and Research Center between January 1, 2013 and December 31, 2017. Results: Five hundred and sixty-seven (92.5%) were unilateral and 46 (7.5%) were bilateral catheter thoracostomy. Three hundred and seventy-seven (61.5%) procedures were performed on male patients and 236 (38.5%) procedures were performed on female patients. The mean age was 68 ± 16 (13-105 years old). The operation indications were 202 (33%) thoracic malignancies, 98 (16%) extrathoracic malignancies, and benign pathologies in 313 (51%) patients. Conclusions: Catheter thoracostomy procedure is being used more and more every day in the treatment of pleural effusions due to patient comfort, ease of application and low cost. Key Words: Effusion, Catheter thoracostomy, Pleura

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 545
Atıf : 164
2023 Impact/Etki : 0.034
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi