Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 12
Çarlık’tan Sovyetler Birliği’ne Rusya’nın Kürt Politikası
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Suriye iç savaşının sonlanmaya doğru gittiği süreçte Rusya’nın Suriye Kürtlerinden bazı gruplar ile temasa geçmesi, Rus-Kürt ilişkilerinin tarihi arka planını da gündeme almayı gerektirmiştir. Kürtler sadece günümüzde değil, geçmişte de Rusların politik gündeminde olmuşlardır. Gerek Çarlık Rusya gerekse de Sovyetler, askeri ve siyasi olarak genişledikleri bölgelerde hakimiyetlerini arttırabilmek için o bölgelerde yaşayan etnik grupları bir ortak olarak değerlendirmişlerdir. Kürtler içerisinden bazı kesimler de Orta Doğu’da belli dönemlerde Rusya’nın ortaklık kurduğu aktörler olmuşlardır. Bu bağlamda bu çalışma, Rusya’nın Kürt politikasının tarihsel bir analizini yapmaya çalışacaktır. Bu doğrultuda ilk olarak, 19. yüzyılın ortalarından itibaren Rusya’da başlayan Kürt çalışmalarının akademik ve bilimsel boyutu ele alınacaktır. Daha sonra da Rusya’nın fiili anlamda ortaya koyduğu Kürt politikaları tarihsel olgular üzerinden ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Russia’s Kurdish Policy From The Tsardom To The Soviet Union
2022
Yazar:  
Özet:

In the process of the end of the Syrian civil war, Russia's contact with some groups of Syrian Kurds necessitated the historical background of Russian-Kurdish relations. Kurds have been on the political agenda of the Russians not only in the present but also in the past. Both Tsarist Russia and the Soviets considered the ethnic groups living in the regions, where they expanded in military and political terms, as partners in order to increase their domination in those regions. Some of the Kurds have also become actors with whom Russia has partnered in certain periods in the Middle East. In this context, this study will attempt to make a historical analysis of Russia's Kurdish policy. In this way, firstly, the academic and scientific dimension of Kurdish studies, which started in Russia in the middle of the 19th century, will be discussed. Then, the Kurdish policies of Russia during these eras will be discussed through historical facts.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.176
2023 Impact/Etki : 0.184
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi