Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Cam Fiber Katkılı Beton (GFRC) Malzemeleri Üzerine Elektron Mikroskopi Gözlemleri
2014
Dergi:  
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Cam fiberler ile beton yapısının katkılanması makro ölçekteki yapısal uygulamalar için üstün mekanik ve kimyasal özelliklerin elde edilmesini sağlamaktadır. Bu tür malzemeler aynı zamanda günümüzde “Cam Fiber Katkılı Beton (CFKB)” genel ismiyle adlandırılmaktadırlar. CFKB malzemelerinde yapı-özellik ilişkilerini aydınlatmak üzerine birçok çalışma gerçekleştirilmiş olmasına rağmen, beton matrisi içerisinde fiberlerin rolünü daha iyi anlamak için mikroskobik özellikler üzerine odaklanma günümüzde halen zor bir hedeftir. Dolayısıyla, bu çalışmanın amacı bir taramalı elektron mikroskobu tekniği yardımıyla, elde edilen beton yapıları içerisinde ticari cam fiberin mikro ölçekteki davranışını açığa çıkartmaktır. Bu amaç için CFKB numunelerinin kırık yüzeyleri, değişken basınç (VP) yöntemiyle 30 kV’da çalıştırılan bir enerji saçınımlı X-ışını spektrometresi (EDXS, Oxford Instruments 7430) içeren yüksekayırma güçlü alan yayınım taramalı elektron mikroskobu (FESEM, Carl Zeiss Supra 50VP) kullanılarak karakterize edilmişlerdir. Geri yansıyan elektron (BSE) CFKB malzemesinin genel mikro-yapısını göstermiştir. Sonuçta, başlıca kalsiyum-esaslı silikat beton matris fazları içerisinde Zr’ca zengin cam fiberlerin düzensiz dağılımı açıkça tespit edilmiş ve durum EDX analiziyle de doğrulanmıştır. İlave olarak, cam fiber ve matris fazlar arasındaki zayıf bağlanma gözlemlenmiştir. Aslında, bu beklenmedik mikroyapısal gelişim mikroskobik olmayan teknikler, örneğin; eşzamanlı diferansiyel ısısal analiz (DTA)/ısısal gravimetrik analiz (TGA) ve Fourier dönüşüm kızılötesi spektroskopisi (FTIR) ile fiber yüzeylerinde belirlenen mevcut çok ince polimer kaplamasının su sevmezlik (hidrofobik) eğiliminin görünür bir delili olarak değerlendirilebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Electron microscope observations on glass fiber added concrete (GFRC) materials
2014
Yazar:  
Özet:

The contribution of glass fiber and concrete structure ensures the achievement of superior mechanical and chemical properties for macro-scale structural applications. These materials are also known as "Cam Fiber Added Beton (CFKB)" today. Although many studies have been conducted to illuminate the structure-specific relationships in CFKB materials, focusing on microscopic characteristics to better understand the role of fiber in the concrete matrix is still a difficult goal today. Thus, the purpose of this study is to reveal the behavior of commercial glass fiber in the obtained concrete structures, with the help of a scaned electron microscope technique. For this purpose, the broken surfaces of CFKB samples are characterized by the use of a high-rise field scanning electron microscope (FESEM, Carl Zeiss Supra 50VP), which contains an energy-driven X-ray spectrometer (EDXS, Oxford Instruments 7430) running at 30 kV by variable pressure (VP) method. Reflecting electron (BSE) shows the general micro-structure of the CFKB material. After all, the irregular distribution of Zrca-rich glass fiber in the main calcium-based silicate concrete matrix phases has been clearly detected and the situation has also been confirmed by EDX analysis. Furthermore, weak bonds between the stages of glass fiber and matrix have been observed. In fact, this unexpected microbuilding development can be considered as a visible proof of the non-microscopic techniques, for example; simultaneous differential thermal analysis (DTA) / thermal gravimetric analysis (TGA) and Fourier conversion infrared spectroscopy (FTIR) and the existing very thin polymer coating determined on the fiber surfaces of the water disadvantage (hydrophobic) trend.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.428
Atıf : 2.858
2023 Impact/Etki : 0.161
Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi