Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 4
FERAİZ KİTABI “MU¡ÎNÜ’L ¢ASSÂMÎN”İN YAZIM ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
2019
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

El yazması metinlerin en önemli özelliklerinden biri de yazıldığı dönemin dil özellikleri hakkında bilgiler vermesidir. Uygur ve Arap Fars imlâsı olmak üzere iki farklı yazı geleneğinin etkilerinin görüldüğü Eski Anadolu Türkçesi için düzenli ve kurallı bir imlâdan söz etmenin mümkün olmadığı gibi özellikle ünlülerin yazımında önemli farklılıklar dikkati çekmektedir. Bu karışık imlâ özellikleri eserin yazıldığı dönem ve içeriğine göre aynı yüzyılda yazılan farklı eserlerde hatta aynı eserde bile görülmektedir. 16. yüzyılda yazılan ve Eski Anadolu Türkçesinden Osmanlı Türkçesine geçiş dönemi eseri olarak nitelendirebileceğimiz Mu¡µnü’l ¢assâmµn’in iki nüshası bulunmaktadır. Ele alınan her iki nüshası da aynı dönemde yazılmış diğer eserlerde olduğu gibi kendine has birtakım özellikler göstermesi ve yazıldığı dönemin dil özelliklerine dair bilgiler vermesi açısından oldukça önemlidir. Çoğunlukla eserde yer alan Türkçe sözcüklerden hareketle yazım özellikleri üzerine yapılan bu çalışmada sırasıyla eserin bir geçiş dönemi eseri olduğunu gösteren özellikler tespit edilmiş; ünlü ve ünsüzlerin başta, iç seste, sonda ne şekilde yazıldıkları ve harekelerin kullanımı üzerinde durulmuştur. Ünlü ve ünsüzlerin ne şekilde gösterildiğine dair verilen bilgilerin ardından “Bitişik/Ayrı Yazım” başlığı altında “+dUr, içün, gil, soñra, ki/kim” gibi yapıların kullanımları örneklerle gösterilmiştir. Eserde yer alan düzeltmelerin, açıklamaların ve örneklerin ne tür işaretler kullanılarak sayfanın kenarlarında veya satır aralarında gösterildiği ise çalışmanın sonunda “Düzeltmeler ve Eklemeler” başlığı altında örneklerle belirtilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A review of the book "Muhammad" on the characteristics of the book
2019
Yazar:  
Özet:

One of the most important characteristics of handwriting texts is that it provides information about the language characteristics of the time in which it was written. The effects of the two different writing traditions, the Uyghur and the Arab Fars, are seen, as it is not possible to mention a regular and regular writing for the Ancient Anadolu Turkish, especially in the writing of famous people attract considerable differences. These mixed imla characteristics are seen in different works written in the same century, even in the same work, according to the time and content of the work written. There are two niches of Muμnü'l ¢assâmμn, which was written in the 16th century and which we can describe as the transition period from Ancient Anadolu Turkish to Ottoman Turkish. It is very important for both the nonsense to be taken in the same period as in other works written in the same period to show a number of its own characteristics and to give information about the language characteristics of the period in which it was written. This study on the characteristics of writing by movement from the Turkish words mostly in the work has identified the characteristics that indicate that the work is a transitional work; the famous and unknown are focused on how they are written in the beginning, in the inner voice, in the end and on the use of the movements. After the information given about how the famous and unknown are shown, the use of structures such as "+dUr, in, gil, soñra, ki/kim" under the title "Bitişik/Ayrı Writing" is shown with examples. If the corrections, descriptions and examples in the work are displayed on the edges of the page or between the lines, the examples are indicated at the end of the work under the title "Corrigations and Additions".

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.438
2023 Impact/Etki : 0.042
The Journal of Academic Social Science Studies