Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Ticari Buzdolabında R290 Soğutucu Akışkan Performansı
2024
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, küresel ısınma üzerinde olumsuz etkisi olan ve yaygın olarak kullanılan R404A soğutucu akışkanına alternatif olarak, daha yüksek Performans Katsayısına (COP) sahip çevre dostu R290 soğutucu akışkanının soğutma sisteminin çalışma performansı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Soğutma çevrimindeki sınır şartları -10°C buharlaştırma ve +45°C yoğunlaştırma olacak şekilde tasarlanarak TS EN ISO 23953-2 standardı referans alınan sistemin performansı her iki soğutucu akışkan için deneysel olarak karşılaştırmıştır. İlgili standartta konumu ve miktarı belirtilen M-paketlerinin sıcaklık ve enerji tüketim değerleri dolabın soğutma performansı yönünden değerlendirilmiştir. Yapılan çalışma sonucunda R290 akışkan kullanılan sistemin R404A’ya göre kondenserde ısı atma performansı daha iyi sonuçlar sergilemiştir. İlgili standarda göre R290 kullanılan sistem enerji tüketimi değerlendirmesinde C ve D sınıfında yer almıştır.

Anahtar Kelimeler:

R290 Refrigerant Performance In A Commercial Refrigerator
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, we investigated the impact of the environmentally friendly R290 refrigerant, which has a higher Coefficient of Performance (COP), on the operating performance of the cooling system, as an alternative to the commonly used R404A refrigerant, which has a negative effect on global warming. The boundary conditions in the refrigeration cycle were designed to be -10°C evaporation and +45°C condensation, and the performance of the system referenced in the TS EN ISO 23953-2 standard was experimentally compared for both refrigerants. The temperature and energy consumption values of the M-packs, whose location and quantity are specified in the relevant standard, have been evaluated in terms of the cooling performance of the cabinet. As a result of the study, the heat removal performance of the system using R290 fluid in the condenser showed better results compared to R404A. According to the relevant standard, the system using R290 is in the C and D classes in the energy consumption evaluation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.750
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi