Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
Akkise-Yalıhüyük (Konya) Arasının Stratigrafisi
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Akkise-Yalıhüyük (Konya güneyi) ve yakın çevresinde,   otokton Geyikdağı Birliği ile allokton Bozkır Birliği’ne ait Mesozoyik istifleri ve bunları açısal diskordansla örten, Neojen-Kuvaterner yaşlı Neo-Otokton kaya birimleri gözlenmektedir.  Geyikdağı Birliği altta bol rudistli neritik karbonatların oluşturduğu Geç Kretase yaşlı Saytepe formasyonu, üstte de çörtlü,  killi pelajik kireçtaşı ve marnlardan yapılmış Kampaniyen-Maastrihtiyen yaşlı Alan formasyonu ile temsil olunur. Söz konusu bu otokton birimler, allokton Bozkır Birliğinin alt tektonik dilimine ait Maastrihtiyen yaşlı Hatip ofiyolitik melanjı ile tektonik bir biçimde üzerlenmektedir. Bölgedeki ikinci allokton dilimi ise çörtlü kireçtaşı, killi kireçtaşı-marn,  radyolarit içerikli ve Geç Kretase’de oluşmuş pelajik istifleri kapsayan Boyalıtepe formasyonu oluştur. İnceleme alanının üst allokton paketi de, orta-kalın tabakalı, bol eklemli ve Orta Triyas-Jura yaşlı neritik karbonatlardan oluşan Gencek formasyonu ile temsil edilmektedir. Bölgedeki otokton ve alloktonlar ile Neo-Otokton kayaların sınırları, genelde faylı  olup, bölgenin yarı peneplen-peneplen alanları, birer çöküntü sahası durumundadır. Bu çöküntülerin meydana getirdiği çanaklarda, Geç Miyosen-Erken Pliyosen sürecindeki göl transgresyonu ile ilişkili bir biçimde,  çakıllı-kumlu-çamurlu detritikler (Sille formasyonu), çamurlu-killi göl karbonatları (Ulumuhsine formasyonu), volkano-sedimentler (Küçükmuhsine formasyonu), dasitik-andezitik bileşimli volkanikler (Erenlerdağı volkanitleri) yer alır. İnceleme alanının en yeni çökelleri, Geç Pliyosen-Pleyistosen’de şekillenmiş olan dağ eteği-alüvyal yelpaze çökelleri  (Topraklı formasyonu) ve Holosen sürecinde oluşa gelmiş alüvyonlardır.

Anahtar Kelimeler:

Stratigraphy Of Between Akkise and Yalihuyuk (konya)
2020
Yazar:  
Özet:

In the vicinity of Akkise-Yalıhüyük (south of Konya) region, the Mesozoic sequence of the autochthonous Geyikdağı and the allochthonous Bozkır units is overlain by Neogene-Quaternary Neo- autochthonous cover units with an angular unconformity. Geyikdağı Unit is represented by Late Cretaceous Saytepe formation cosisting of abundant rudist neritic carbonates at the bottom and Campanian-Maastrihtian Alan formation made up of cherty, clayey pelagic limestone and marls at the top. These autochthonous units are overlain by Maastrihtian Hatip ophiolitic melange forming the lower tectonic zone of the allochthonous Bozkır unit. The second allochthonous tectonic unit in the region is represented by Boyalıtepe formation including Late Cretaceous pelagic deposits such as cherty limestone, clayey limestone-marl and radiolarite. The upper allochthonous package of the study area is also represented by the Middle Triassic-Jurassic Gencek formation consisting of medium-thick bedded, abundantly jointed neritic carbonate. The boundaries of autochthonous and allochthonous and Neo-autochthonous rocks in the region are generally faulted. Therefore, the semi-peneplene-peneplene areas of the region are in the form of a depression area. As a result of lacustrine transgression in the Miocene-Early Pliocene period, lacustrine deposition environments were formed in these depression areas. Therefore, today, some lacustrine sediments such as gravelly-sandy-muddy detritics (Sille formation), muddy-clayey carbonates (Ulumuhsine formation) and volcano-sedimentary units (Küçükmuhsine formation) and also dacitic-andesitic volcanics (Erenlerdağı volcanics) are seen in these depression areas. The newest deposits of the study area are the foothill-alluvial fan deposits (Topraklı formation) which were deposited in Late Pliocene-Pleistocene and alluvials in Holocene age.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi

Alan :   Mühendislik; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 337
2023 Impact/Etki : 0.206
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Fen ve Mühendislik Dergisi