User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
YATIRIM FONLARININ VE PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİNİN KARAKTERİSTİKLERİNİN FONLARIN BAŞARILARINA ETKİSİ
2023
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Bu çalışmada fon getirileri fonun karşılaştırma ölçütü/eşik değer getirilerine göre başarılı/başarısız olarak sınıflandırılmaktadır. Yatırım fonlarının tabi olduğu, “Bireysel Portföylerin ve Kolektif Yatırım Kuruluşlarının Performans Sunumuna, Performansa Dayalı Ücretlendirilmesine ve Kolektif Yatırım Kuruluşlarını Notlandırma ve Sıralama Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ (VII-128.5) uyarınca fonlar tarafından, portföyün getirisinin kıyaslanması amacıyla yönetilecek portföyün yatırım stratejisi ile yatırım yapılan varlık ve işlemlerin niteliklerine uygun şekilde “Karşılaştırma Ölçütü” seçildiği, karşılaştırma ölçütü olmayan portföylerin getirisinin kıyaslanması amacıyla ise eşik değerin kullanıldığı dikkate alınarak, fon getirileri bu şekilde sınıflandırılmıştır. Bu çalışmanın temel motivasyonu yatırım fonlarının başarısı üzerinde etkisi olan faktörlerin incelenmesidir. Bu amaçla fonun yönetim ücreti oranı, yatırımcı sayısı, fonu yöneten portföy yönetici sayısı, fonu yöneten portföy yönetim şirketinin öz sermayesi, yönettiği portföy büyüklüğü, fonu yöneten portföy yönetim şirketinin banka iştiraki olup olmadığı, sektörde bulunduğu sürenin ve fonun 6 aylık getirisi gibi faktörler incelemeye alınmıştır. Çalışmanın amacına uygun olarak, yatırım fonlarının başarısı üzerindeki etkiler lojistik regresyon yöntemiyle analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Çalışmadan elde edilen temel bulgulara göre, yatırım fonlarının başarısını etkileyen başlıca faktörler arasında fonu yöneten portföy yönetici sayısı ve fonun 6 aylık getirisi yer almaktadır. 

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.664
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi