Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Ubiquitin-specific protease 7 downregulation suppresses breast cancer in vitro
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Biology
Yazar:  
Özet:

Because breast cancer is complicated at the pathological, histological, clinical, and molecular levels, identification of new genetic targets against carcinogenic pathways is required to generate clinically relevant treatment options. In the current study, ubiquitinspecific protease 7 (USP7), which regulates various cellular pathways including Mdm2, p53, and NFκB, was selected as a potential gene editing strategy for breast cancer in vitro. Anticancer activity of USP7 gene suppression has been evaluated through cell proliferation, gene expression, cell cycle, sphere dissemination, and cell migration analysis. Here, siRNA and shRNA strategies and an allosteric small-molecule inhibitor of USP7 were used to define potential anticancer activity against MCF7 and T47D human breast cancer cell lines. Both blockage of deubiquitination by p5091 and knockdown of USP7 reduced cell proliferation, cell migration, colony formation, and sphere dissemination for both MCF7 and T47D breast cancer cell lines. Restriction of USP7 activity strongly enhanced apoptotic gene expression and reduced metastatic ability of breast cancer cell lines. This study describes one potential molecular target for the suppression of breast cancer proliferation and metastasis. Identification of USP7 as a promising gene editing candidate might open up the possibility of new molecular drug research in targeting the ubiquitination pathway in cancer.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Biology

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.576
Atıf : 3.109
2023 Impact/Etki : 0.031
Turkish Journal of Biology