Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
Ortaöğretim Öğrencileri İçin Geribildirim Deneyimi Ölçeği Geliştirme Çalışması
2024
Dergi:  
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitimde kullanılan geribildirimlerin kalitesi öğrencilerin gelişimi açısından önemlidir. Bu nedenle, öğrencilerin eğitim sürecinde aldıkları geribildirim miktarı ve niteliğini ortaya koyabilen geçerli ve güvenilir bir ölçme aracının eksikliği dikkat çekmektedir. Çalışmanın amacı kapsamında bu eksikliği gidermek için Geribildirim Deneyimi Ölçeği (GDA) geliştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu, ilk uygulama için 222 ortaöğretim öğrencisi ikinci uygulama için 1041 ortaöğretim öğrencisi oluşturmaktadır. Veriler, SPSS kullanılarak Açıklayıcı Faktör Analizi ve AMOS programı kullanarak Doğrulayıcı Faktör Analizi ile analiz edilmiştir. Ölçeğin güvenirlik ve geçerlik analizlerinin yapılması için madde analizi ve güvenirlik katsayısı bulunmuştur. Ölçeğin uygulama öncesi üç faktörlü 23 maddeden oluşan madde havuzundan yapılan analizler sonrasında, iki faktörlü 17 madde içeren bir ölçek formu oluşturulmuştur. Ölçeğe ait iç tutarlılık Cronbach Alfa (α) güvenirliği 0.91 olarak belirlenmiştir. Analizler sonucunda elde edilen alt faktörler için iç tutarlılık katsayıları ‘geribildirim’ .89 ve ‘geribildirim miktarı ve zamanlaması’ .63 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre ölçeğin öğrencilerin geribildirim deneyimlerini geçerli ve güvenilir bir şekilde ortaya koyabilen bir ölçme aracı olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Development Of The Feedback Experience Scale For High School Students
2024
Yazar:  
Özet:

The quality of feedback used in education is important for the development of students. Therefore, the lack of a valid and reliable measurement tool revealing the amount and quality of the feedback students receive during the education process stands out. Within the framework of the study purpose, the Feedback Experience Scale (FES) was developed to fill this gap. The study group consisted of a total of 222 high school students in the first implementation and a total of 1041 high school students in the second implementation. The data were analyzed by Explanatory Factor Analysis using SPSS and by Confirmatory Factor Analysis using the AMOS program. Item analysis and reliability coefficient were found to perform reliability and validity analyzes of the scale. A two-factor scale with 17 items was developed after the analysis of the scale which had 23 items and three factors before the implementation. Cronbach Alpha (α) reliability of the scale was 0.91. Internal consistency coefficients were .89 for the “what you do with the feedback” sub-factor and .63 for the “quantity and timing of feedback” sub-factor. According to the study results, the scale is a measurement tool validly and reliably determining students' feedback experience.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 768
Atıf : 4.158
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi