Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
 İndirme 2
Türkiye'de Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme ve Orta Gelir Tuzağı İlişkisi Üzerine Literatür Taraması
2023
Dergi:  
International Journal of Entrepreneurship and Management Inquiries
Yazar:  
Özet:

Ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması gerektiği ile ilgili ilk düşüncelerin sanayi devrimi sonrası meydana gelen üretim ve nüfus artışının etkisiyle gerçekleştiği söylenmektedir. Bu dönemde ekonomik büyümelerini hızlı bir şekilde arttıran ülkeler ile sanayi devrimini tamamlayamayan ve durağan bir büyümeye mahkûm olan ülkeler arasında ciddi gelir farklılıklarının olduğu bilinmektedir. Bu nedenle ortaya çıkan orta gelir tuzağı kavramının çıkış noktası ekonomik büyüme de ve kişi başına düşen gelir ortalamasında meydana gelen yavaşlamalar olarak görülmüştür. Bu açıdan orta gelir tuzağı sorunu aynı zamanda bir büyüme-refah problemidir. Bu sorunun üstesinden gelebilmek ve tuzağa düşme riskinin önüne geçebilmek için sürdürülebilir ve uzun vadeli bir ekonomik büyüme performansı ile orta gelir tuzağı sorunu çözümlenmelidir. Bu makalede Türkiye de orta gelir tuzağı ile ilgili yapılan çalışmalar araştırılmış ve literatür tarama sonuçlarına göre Amerika Birleşik Devletleri’nin referans alınarak gerçekleştirilen Robertson ve Ye yaklaşımına dair sonuçlar incelenmiştir. Bu sonuçlar Türkiye’nin orta gelir tuzağında olmadığını göstermiş ise de dünya ülkelerinin kişi başına düşen gelir ortalaması baz alınarak yapılan yöntemde ise, Türkiye’nin orta gelir tuzağında olduğu tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Sürdürülebilir Ekonomik Büyüme, Orta Gelir Tuzağı, Literatür Çalışması. Jel Kodları: O40, O11, O10

Anahtar Kelimeler:

Literature Review On The Relationship Between Sustainable Economic Growth and Middle Income Trap In Turkey
2023
Yazar:  
Özet:

It is said that the initial thoughts about the need for economic growth to be sustainable emerged in the aftermath of the Industrial Revolution, driven by the impact of increased production and population growth. During this period, there were significant income disparities between countries that rapidly increased their economic growth and those that could not complete the industrial revolution and were condemned to stagnant growth. Therefore, the concept of the middle-income trap has its roots in the slowdown in economic growth and per capita income averages. In this regard, the middle-income trap problem is also a growth-welfare issue. To overcome this problem and prevent the risk of falling into the trap, it is necessary to resolve the middle-income trap problem with sustainable and long-term economic growth performance. This article investigates the studies conducted on the middle-income trap in Turkey and examines the results of the approach developed by Robertson and Ye, using the United States as a reference according to the literature review findings. While these results indicate that Turkey is not in the middle-income trap, the method based on the per capita income average of world countries has determined that Turkey is indeed in the middle-income trap. Keywords: Sustainable Economic Growth, Middle Income Trap, Literature Study Jel Codes: O40, O11, O10

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Entrepreneurship and Management Inquiries

Dergi Türü :   Uluslararası

International Journal of Entrepreneurship and Management Inquiries