Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 10
Hayat Bilgisi Dersinde Dijital Bir Değerlendirme
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, hayat bilgisi dersinde dijital bir değerlendirme aracı geliştirmek ve uygulama sürecini betimlemektir. Bu amaç doğrultusunda nitel ve nicel araştırma yaklaşımlarının birlikte kullanıldığı karma desenden yararlanılmıştır. Araştırmanın katılımcılarını orta sosyo-ekonomik çevreye sahip bir okulun birinci sınıfına devam eden 32 öğrenci ve bu sınıfların öğretmenleri oluşturmuştur. Araştırmanın nicel verileri öğrencilerin oyun sürecindeki hamle sayıları, oynarken geçirdikleri süre ve elde ettikleri skorlara dayalı olarak toplanmıştır. Araştırmanın nitel boyutundaki veriler sınıf öğretmenleriyle gerçekleştirilen yarı yapılandırılmış görüşmeler aracılığıyla toplanmıştır. Araştırma bulgularına göre geliştirilen dijital değerlendirme aracının uygulama sürecinde öğrencilerin teknoloji kulanım becerileri konusunda sorunlar yaşadıkları öte yandan aracı kullanmaktan keyif aldıkları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A digital assessment in life knowledge lesson
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to develop a digital assessment tool in the life knowledge course and to describe the application process. In this direction, the karma design has been used in which qualitative and quantitative research approaches are used together. The participants of the study were composed of 32 students and teachers of these classes who continued to the first class of a school with a medium socio-economic environment. Quantitative data of the study were collected based on the number of movements in the game process, the time they spent playing and the scores they obtained. The data in the quality size of the study was collected through semi-configured conversations conducted with classmates. According to the research findings; in the process of application of the developed digital assessment tool, students experience problems with the technology use skills and, on the other hand, they enjoy using the tool.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.470
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi