Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 8
 İndirme 6
The Breastfeeding in Adolescent Mothers
2017
Dergi:  
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care
Yazar:  
Özet:

World Health Organization defined the adolescent period between the ages of 10-19 and declared that one out of every six people are adolescent. Physical and psychological changes in this period might cause risky behaviors such as drug abuse, sexual intercourse with no protection and unwanted pregnancy. Adolescent pregnancies are an important health problem in both developed and developing countries. Risk factors of adolescent pregnancy are complicated and miscellaneous. Abortus, threat of premature birth, hypertension in pregnancy, anemia, low weight of the newborn, congenital anomaly risk, increased neonatal mortality and breast feeding problems are some of them. For adolescent mothers, who are in a risky period for many aspects, low rates of starting and continuing breast feeding is another important and neglected problem affecting mother's and newborn's health negatively. Low socio-economic condition, absence of partner, inadequate social support, negative support of parents and couple, pain, cultural factors, lack of knowledge, negative experiences, breast feeding intention, manner regarding breast feeding and self-sufficiency were reported as factors affecting the breast feeding. Dünya Sağlık Örgütü, adölesan dönemini 10-19 yaşları arasındaki dönem olarak tanımlamakta ve dünyada her altı kişiden birinin adölesan olduğunu bildirmektedir. Bu dönemde gerçekleşen fiziksel ve psikolojik değişiklikler, madde bağımlılığı, korunmasız cinsel ilişki ve istenmeyen gebelikler gibi bazı riskli davranışlara neden olabilmektedir. Hem gelişmiş, hem de gelişmekte olan ülkelerde adölesan gebelikler önemli bir sağlık sorunudur. Adölesan gebeliğin risk faktörleri, çok yönlü ve karmaşıktır. Abortus, erken doğum tehditi, gebelikte hipertansiyon, anemi, düşük doğum ağırlığı, konjenital anomali riski, artmış neonatal mortalite ve emzirme problemleri bunlar arasında sayılabilir. Birçok açıdan riskli bir dönemde olan adölesan anneler arasında emzirmeye başlama, emzirmeye devam etme oranlarının az olması da, anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyen ve göz ardı edilen önemli sorunlardandır. Düşük sosyoekonomik durum, partner yokluğu, sosyal destek yetersizliği, olumsuz anne ve eş desteği, ağrı, kültürel etkiler, bilgi eksikliği, olumsuz deneyimler, emzirme niyeti, emzirmeye ilişkin tutum ve öz-yeterlilik emzirmeyi etkileyen faktörler olarak belirtilmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 1.392
2023 Impact/Etki : 0.103
Turkish Journal of Family Medicine and Primary Care