Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Migren ve İlaç Aşırı Kullanım Baş Ağrısının Aleksitimi, Depresyon ve Anksiyete ile İlişkisi
2018
Dergi:  
Sakarya Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Migren oldukça sık görülen bir baş ağrısı formu olup, kronik migren ya da kronik gerilim baş ağrısı sonrası ilaç aşırı kullanım baş ağrısı (İAKBA) gelişebilir. Her iki baş ağrısı formunda da psikiyatrik hastalıklar eşlik edebilir. Bu çalışmadaki amacımız migren ve İAKBA arasında depresyon,anksiyete ve aleksitimi bakımından fark olup olmadığını araştırmaktır. Materyal ve Method: 25 migren ve 20 İAKBA tanılı hastalara Beck Depresyon ölçeği, Hamilton Anksiyete Değerlendirme Ölçeği ve Toronto Aleksitimi Skalası yapılarak değerler istatistiksel olarak karşılaştırıldı. Bulgular:  Migren grubunda depresyon ve anksiyete değerleri İAKBA grubuna göre daha yüksek bulundu (p<0.05). İAKBA grubunda aleksitimik özellik migren grubuna göre daha yüksek bulundu (p<0.05). Sonuç: Depresyon ve anksiyete seviyesi migren hastalarında daha ön planda iken aleksitimik kişilik özelliği İAKBA grubunda daha yüksek bulunmuş olup bu durum İAKBA için öngörülebilir bir faktör olarak da değerlendirilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Migraine and Drug Excess Use The Relationship Of Headache With Alchemist, Depression And Anxiety
2018
Yazar:  
Özet:

Migraine is a very common form of headache, and after chronic migraine or chronic tension headache, the drug may develop over-use headache (IAKBA). Both forms of headache can be accompanied by psychiatric diseases. Our purpose in this study is to investigate whether there is a difference between migraine and IAKBA in terms of depression, anxiety and alexity. Material and Method: 25 migraine and 20 IAKBA diagnosed patients were compared statistically by making Beck Depression Scale, Hamilton Anxiety Assessment Scale and Toronto Alchemist Scale. Results: Depression and anxiety values were found higher in the migraine group than in the IAKBA group (p<0.05). In the IAKBA group, the alexithmic characteristic was found higher than the migraine group (p<0.05). The result: The level of depression and anxiety is more in the forefront in migraine patients, while the characteristic characteristic of alexymic is higher in the IAKBA group, and this situation can also be considered a predictable factor for IAKBA.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Sakarya Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 951
Atıf : 1.196
2023 Impact/Etki : 0.022
Quarter
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Q3
163/222

Sakarya Tıp Dergisi