Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
LATERAL EPİKONDİLİT TEDAVİSİNDE OTOLOG KAN ENJEKSİYONUNUN ETKİNLİĞİ: RANDOMİZE KLİNİK ÇALIŞMA
2016
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, lateral epikondilit (LE) tedavisinde otolog kan enjeksiyonunun kısa ve uzundönem etkinliğini araştırmak amacıyla yapıldı.Gereç ve yöntem: LE tanısı konan 70 hasta, kontrol (35 hasta, Grup 1) ve enjeksiyon (35 hasta,Grup 2) gruplarına randomize edildi. Her iki gruba 4 hafta süre ile lateral epikondil bandajı veev egzersiz programı, Grup 2’deki hastalara ise ek olarak lateral epikondil çevresindeki enduyarlı noktaya otolog kan enjeksiyonu (2 ml venöz kan 1 ml %2 prilokain ile karıştırılarak)uygulandı. Tüm hastalar kör bir araştırıcı tarafından başlangıçta, 4. haftada (primer sonlanımnoktası), 3 ve 6. ayda algometrik duyarlılık, ağrısız el kavrama gücü, “Hasta Bazlı LateralEpikondilit Değerlendirme Testi” ve “Tedaviye Yanıt Skoru” kullanılarak değerlendirildi. Dörthafta sonunda 1. gruptan bandaj ve ev egzersiz programına “orta” ya da “kötü” yanıt verenhastalara (21 hasta, Grup 3) devam eden tedaviye ek olarak otolog kan enjeksiyonu yapıldı. Buhastalar enjeksiyon sonrası 1, 3 ve 6. ayda yeniden değerlendirildi.Bulgular: Grup 1 ve 2’de tüm parametrelerde 4. haftada anlamlı düzelme görüldü.Parametrelerin yüzdesel değişimi açısından gruplar karşılaştırıldığında, Grup 2’de görülendüzelmeler anlamlı derecede daha fazla idi. Ek olarak tüm gruplarda (primer sonlanımnoktasından sonra Grup 1’de kalan 13 hastada, Grup 2’de bulunan 32 hastada ve Grup 3’tebulunan 21 hastada) 3 ve 6. ayda anlamlı iyileşmelerin sürdüğü gözlendi. Sonuç: Bu çalışma, otolog kan enjeksiyonunun LE’li hastalarda etkili olduğunu ve bu etkinin6. ayda da devam ettiğini göstermiştir. Bu nedenle, göreceli olarak daha az yan etkiye sahipolan otolog kan enjeksiyonu, LE için uzun süreli tedavi seçenekleri arasında yer alabilir

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Autologic Blood Injection in the Treatment of Lateral Epicondylitis: Random Clinical Improvement
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was carried out with the aim of investigating the short and long-term effectiveness of autologist blood in the treatment of lateral epicondylitis (LE).Destination and method: 70 patients diagnosed with LE were randomized to control (35 patients, Group 1) and injection (35 patients, Group 2) groups. Both groups were given a lateral epicondyl binding veev exercise program for a period of 4 weeks, while patients in Group 2 were given an autologist blood injection to the lateral epicondyl surrounding sensitive point (2 ml of venous blood mixed with 1 ml of 2% prilokain). All patients were evaluated by a blind researcher at the beginning, in the 4th week (primary endpoint), algometric sensitivity in the 3th and 6th months, painless hand-capability, using "Patient-based Lateral Epicondylite Assessment Test" and "Therapy Response Score". At the end of the four weeks, the patient who responded "mediate" or "bad" to the bandage and home exercise program from the 1st group (21 patients, Group 3) was carried out an autologist blood injection in addition to continued treatment. Boosts were re-evaluated in the 1, 3 and 6 months after the injection.Discussions: All parameters in Group 1 and 2 were significantly improved in the 4th week.In comparison with groups in terms of the percentage change of parameters, the observations in Group 2 were significantly greater. In addition, in all groups (in 13 patients left in Group 1, in 32 patients in Group 2 and in 21 patients in Group 3) significant improvements were observed in the 3th and 6th months. The result: This study found that the autologist blood injection was effective in patients with LE and this effect was6. He showed that the month continued. Therefore, with relatively less side effects, the autologist’s blood injection may be among the long-term treatment options for LE.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi