User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 23
 Downloands 2
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Eğitim
1987
Journal:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Author:  
Abstract:

Kıbrıs; coğrafî şartlan, jeolojik yapısı ve en önemlisi tarih ve kültürü ile Anadolu’nun ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak, bu ülke, stratejik önemi dolayısıyla İngiliz İmparatorluğumun dikkatini çekmiş ve çevrilen bin bir entrika İle 1878'de sözleşmeli olarak İngiltere'ye verilmiştir. Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu’nun İngiltere'nin karşısında yer almasını bahane eden İngiltere tek taraflı olarak, 5 Kasım 1914'te Kıbrıs’ı İngiltere’nin bir sömürgesi ilân etmiştir. Fakat ne Ada’nın kiralanması, ne ilhakı, ve ne de 1923’te Lozan Antlaşmasının 20. maddesine göre bu ilhakın Türkiye tarafından tanınması, Kıbrıs Türklerinin Anavatanla olan sıkı bağlarını koparamamıştır. Kıbrıs'ın İngiltere'ye geçmesi üzerine sömürge yönetimi altında yaşamak İstemeyen birçok Türk Anadolu'ya göç etmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 679
Cite : 4.706
2023 Impact : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi