User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 17
Gerçek umbilikal kord düğümünün fetal prognoza etkisi: İki olgu sunumu
2015
Journal:  
Perinatoloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Amaç  Fetal gelişme kısıtlılığına ve in utero mort fetüse yol açan, postpartum gerçek umbilikal kord düğümü saptanan olguları değerlendirmektir. Bulgular Olgu 1: ÇA 35 y, G3P2Y2 kadın 35w6d iken fetal gelişme geriliği nedeniyle başvuran kadının ilk muayenesinde; 117 kg, 168 cm (BMI 41.45 kg/m2) ve tansiyonu (TA) 140/90 mmHg idi. Son adet tarihine göre 35w6d, ultrasonografide 33w0d, 2.164 g ve %5 persantilde izlendi. Atrial septum geniş (ASD?), arteria carotis geniş ve amniyon sıvısı normal izlendi. Doppler ultrasonda ve NST’de patoloji saptanmayan olgu haftalık takibe alındı. İki hafta sonra aşırı fetal göğüs hareketleri izlendi. Son takipte 120 kg ve 160/100 mmHg tansiyonu olan anne 38w4d iken eski seksiyo nedeniyle sezaryene alındı, 2715 g, 10-10 APGAR’lı kız bebek doğurtuldu. Umbilikal kordonda iki gerçek düğüm olduğu görüldü. Postpartum fetal ve maternal bir komplikasyon izlenmedi, şifa ile taburcu edildi. Olgu 2: FB 36 y G2P1Y1, IVF gebeliği olan olgu, 18. gebelik haftasında gelişme geriliği ve oligohidramniyoz nedeniyle başvurdu. Yapılan ultrason muayenesinde; simetrik gelişme geriliği, kalpte atrial genişlik, hiperekojenik barsak ve oligohidramniyoz saptandı. Hastaya amniyosentez yapıldı, normal karyotip bulundu. Gebeliğin 24. haftasında amniyotik sıvının normalleştiği, baş ölçümlerinin normal persantile yükseldiği diğer fetal biyometrilerin <%1 persantilin altında seyrettiği ve asimetrik bir gelişme gösterdiği izlendi. İki haftada bir takip edilen olgu 36. aftaya kadar aynı paralellikte seyretti ve Dopller ultrasonunda patoloji saptanamadı. Son 38. haftadaki muayenesinde fetüsün eks olduğu saptandı. Eski seksiyo nedeniyle sezaryene alındı, 2055 g 0/0 APGAR’lı erkek bebek doğurtuldu, fetal umbilikal kordonda iki kez gerçek düğüm olduğu saptandı. Fetal anatomik anomali izlenmedi. Sonuç Asimetrik gelişme geriliği, oligohidramiyos, kalpte ASD görünümü veren, Doppler ultrasonografide patoloji saptanamayan olgularda gerçek umbilikal kord düğümü düşünülmelidir ve fetüs viabilite kazandıktan sonra yakın takibe alınmalı, 34. gebelik haftasından sonra hospitalize edilmeli ve erken doğum düşünülmelidir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Perinatoloji Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 25
Cite : 1
Perinatoloji Dergisi