Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
YENİDOĞAN VE GEBELERDE YENİ CORONAVİRÜS HASTALIĞI 2019 ( COVID 19)
2020
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Aralık 2019'da, Çin'in Wuhan kentinde etiyolojisi bilinmeyen bir grup pnömoni vakası bildirildi. COVID -19 olarak adlandırılan, hayatı tehdit eden bu hastalığa şiddetli akut solunum yolu sendromu koronavirüs-2 (SARS-CoV-2) neden oldu ve enfeksiyon diğer ülkelere bulaşarak tüm dünyaya yayıldı. COVID 19lu gebeler ve yenidoğanlar ile ilgili mevcut veriler sınırlıdır ve COVID-19'lu yenidoğan ve çocuklar için yönetim, yetişkin deneyimine dayanır. Bu makalede, yenidoğanlarda ve gebelerde COVID-19 enfeksiyonu hakkındaki güncel literatür incelendi ve COVID- 19 enfekte yenidoğan ve gebelerin yönetimi, klinik bulguları, tanı, tedavi stratejileri ve emzirme ile ilgili önemli noktalar özetlendi. ABSTRACT A series of pneumonia cases of unknown etiology have been reported in Wuhan, China since December 2019. This life-threating respiratory disease, named COVID -19 is caused by infection with severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) and it has transmitted to other countries spread around the world. There are limited case series reporting the influence on pregnant women and newborn with COVID 19. The management for newborn and children with COVID-19 is based on adult experience. This article reviews the current knowledge of COVID-19 infection in newborns and pregnant women. Important details are summarized about breastfeeding, prevention,clinical characteristics, diagnosis and strategies of treatment of newborn and pregnant women in this review.

Anahtar Kelimeler:

The New Coronavirus Disease in the Netherlands and the Netherlands 2019 (COVID 19)
2020
Yazar:  
Özet:

In December 2019, an unknown group of pneumonia cases were in the Chinese city of Wuhan. This life-threatening disease, called COVID-19, was caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2), and the infection spread throughout the world by transmitting it to other countries. The available data on pregnancies and newborns with COVID 19 is limited and the management of newborns and children with COVID 19 is based on adult experience. This article examined the current literature on COVID-19 infection in newborns and pregnancies and summarized the important points related to COVID-19 infected newborns and pregnancies management, clinical findings, diagnosis, therapeutic strategies and breastfeeding. A series of pneumonia cases of unknown etiology have been in Wuhan, China since December 2019. This life-threating respiratory disease, named COVID -19 is caused by infection with severe acute respiratory syndrome coronavirus-2 (SARS-CoV-2) and it has transmitted to other countries spread around the world. There are limited case series reporting the influence on pregnant women and newborn with COVID 19. The management for newborn and children with COVID-19 is based on adult experience. This article reviews the current knowledge of COVID-19 infection in newborns and pregnant women. Important details are summarized about breastfeeding, prevention, clinical characteristics, diagnosis and strategies of treatment of newborn and pregnant women in this review.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 891
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi