Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
Desfluran anestezisi sonrası karaciğer toksisitesi: olgu sunumu ve gözden geçirme
2012
Dergi:  
Genel Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

  Geleneksel inhalasyon anestezik ajanların ılımlı ve bazen de şiddetli karaciğer yetmezliğine yol açtıkları müşahade edilmiştir. Ancak yeni inhalasyon ajanları primer hepatotoksisitenin nedeni olarak kabul edilemezler. Bu olgu sunumunda laparoskopik kolesistektomi planlanan hipertansiyonu, peptik ülseri ve hiperlipidemisi olan ASA II, 65 yaşında kadın hastada desflurana bağlı karaciğer yetmez-liğini tanımladık. Preoperatif laboratuar değerleri normaldi. Operasyon esnasında, midazolam, remifentanil, sodyum tiyopental ve vekuronyum devamında da desfluran anestezisi uygulandı. Peroperatif 4L CO 2ile CO 2 insuflasyon basıncı 15 mmHg’da tutuldu. Peroperatif hastanın emodinamik parametreleri stabil olarak dökümante edildi. Laparoskopik kolesistektomi operasyonu 135 dakika sürdü. Serum alanin aminotransferaz ve aspartat aminotransferaz düzeyi postoperatif 2. günde sırasıyla 711 ve 621 U/L idi. Karaciğer enzimleri postoperatif 13. günde normale döndü ve hasta 15. günde taburcu edildi. Biz hepatotoksisiteyi bir önceki anestezi uygu-lanması sonrası, operasyonda uygulanan desfluran ile ilişkilendiriyoruz. Gelecekte hasta anestezi alacaksa total intravenöz anestezi uygulanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Genel Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 488
Atıf : 149
2023 Impact/Etki : 0.034
Genel Tıp Dergisi