Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
Türkiye’de 2000-2020 Dönemi İç Borçlanma Politikaları İle Yurtiçi Orijinal Günah İlişkisi
2022
Dergi:  
Vergi Dünyası
Yazar:  
Özet:

Devletlerin en önemli gelir kaynağı olan vergi gelirleri ile kamusal ihtiyaçları finanse edememesi sonucu, diğer gelir kaynağı olarak bilinen borçlanma gündeme gelir. Borçlanmaya ve özellikle de iç borçlanmaya başvurudaki artış, onun sıklıkla kullanılan kaynak olmasına yol açmaktadır. Söz konusu borçlanma miktarının ülkeler açısından büyük boyutlara ulaşması borçlanma politikasının önemini ortaya çıkarmaktadır. Bunun yanında borçlanma politikası, kamu borç yönetimiyle ve orijinal günah gibi göstergeler ile yakından ilişkilidir. Eğer uygun bir borçlanma stratejisi oluşturulursa etkin kamu borç yönetimi gerçekleşmiş olur, bu sayede orijinal günahın derecesi de azalır. Orijinal günah kavramı yurtiçi ve yurtdışı orijinal günah olarak iki şekilde ifade edilmektedir. Yurtiçi orijinal günah, bir ülkenin yurtiçi piyasalarda yerli para üzerinden sabit faizle ve uzun vadeli borçlanılamayacağın açıklarken, yurtdışı orijinal günah yerli para birimi üzerinden yurtdışı piyasalardan borçlanılamayacağını ifade etmektedir.. Bu çalışmanın amacı, iç borçlanma politikası açısından Türkiye özelinde yurtiçi orijinal günaha ilişkin sorunların günümüzde ortaya çıkıp çıkmadığını tespit etmektir. Çalışmada yer verilen Hausmann ve Panizza’nın hesaplama yöntemine göre, Türkiye’de yurtiçi orijinal günahın 2000 sonrasında ortaya çıkmadığı ancak 2018 yılından itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın izlediği iç borçlanma stratejileri sonucunda tekrar ortaya çıktığı ve günümüze kadar devam ettiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Vergi Dünyası

Dergi Türü :   Ulusal

Vergi Dünyası