Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Elektro Erozyonla İşlenmiş AISI 630 (17-4 PH) Paslanmaz Çeliğinin Yüzey Karakterizasyonu
2021
Dergi:  
Journal of Characterization
Yazar:  
Özet:

AISI 630 (17-4 PH) çökelme sertleşmesi ısıl işlemiyle üretilen bir martenzitik paslanmaz çelik türüdür. Yüksek mukavemet ve sertliğinden dolayı geleneksel imalat yöntemleriyle işlenmesi zor bir malzemedir. Elektro erozyonla işleme (EDM), işlenmesi zor malzemeleri işlemek için çok etkili bir yöntem olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Elektro erozyonla işlemede en önemli parametrelerden birisi akımdır. 7A, 12A, 22A akım değerlerinde işlenen numunelerin yüzey karakterizasyonu, çizgisel yüzey pürüzlülüğü sonuçları, XRD ve SEM analizleriyle yapılmıştır. Yapılan analizler sonucunda akımın, AISI 630 (17-4 PH) paslanmaz çeliğin elektro erozyon ile işlenmesinde yüzey karakterizasyonunu önemli ölçüde etkilediği görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Characterization

Dergi Türü :   Uluslararası

Journal of Characterization